Какво да гледам – три фантастични сериала

01/03/2019

Против всякаква логика днес съм решил да ви покажа три сериала, които изкривяват реалността,  в която се намираме. Средата е реалистична и позната, но действието ни отвежда извън пределите на нормалното без да бъде прекалено или нелогично. Идеи като тези са трудни за осъществяване и всички знаем по няколко лоши примера. Материята е хлъзгава –  понякога работи, понякога не, но понякога, както е в тези три продукции, всичко е перфектно.

Ако реалността ви идва вповече и ви се иска да избягате от нея завинаги, най-добре измислете портал към паралелна вселена. Но ако това ви се струва като много излишна работа, вижте тези три фантастични сериала.

Sense8 (2015)

Sense8 достига до вас благодарение на митичните сестри Уашовски. Тези същите, които ви дадоха „Матрицата“ и „Облакът атлас“. Всичко е направено в стила Уашовски – пророчествата, съдбата, конспирациите. Сериалът започва бавно и трябва да му дадете време да се развие. Оставете да минат пет епизода и след това няма да можете да се откачите до края на втори сезон.

Russian doll (2019)

Това е един от най-новите проекти в огромното семейство на Нетфликс. Една жена преживява тридесет и деветия си рожден ден отново и отново. Тя се върти във времевия континуум и не може да намери път обратно, докато не попада на съмишленик. Двамата трябва да разберат защо са в този порочен кръг и как да се върнат към нормалните си животи.

The Leftovers (2014)

След края на втори сезон “HBO” обяви, че няма да подновява сериала. Тогава стотици души, облечени като персонажи от продукцията, се събраха пред централата в Ню Йорк, за да протестират. Днес има три сезона, но за жалост няма да видим четвърти.

Това говори за въздействието на сериала. В него голяма част от населението на земята просто изчезва без никакво обяснение. Това, което следва е изследване на човешката психика и механизмите, които използваме, за да си обясним свръхестественото.

 

от

публикувано на: 01/03/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: