Kaкво да гледам: три сериала от Уил Арнет

20/01/2019

Кой е Уил Арнет и защо четете за него? Най-вероятно сте виждали физиономията му, докато сте прескачали каналите, а може би не сте. Уил Арнет е странната птица на киноиндустрията. Не в ексцентричния смисъл, не се облича в пайети с папагал на рамото, също така не е ексцентричен като Чарли Шийн или Мел Гибсън. Уил е нормален и това го прави много странен под светлините на Холивуд. Актьор, продуцент, сценарист, Уил Арнет лети под радара на мега звездите, но си заслужава да видите какво прави. Защото е много добро.

 

Дава вид на нихилист, който държи дистанция от партитата и коктейлите на известните. Уил Арнет не е напудрен и това върви като лайтмотив във всичките му проекти. За да се убедите – ето ви три:

 

Arrested Development (2003)

Сигурно сте гледали “Развитие в застой” по кабеларките и сте се чудили „Какво е това?“, „Защо съществува?“ и „Кой ги гледа тези простотии?“. Първо, гледате го с превод, така че нямате право изобщо да мрънкате – това е ваша грешка. Второ – „Това е един от най-добрите ситкоми, правени някога“, „Има го, за да ви разшири съзнанието“ и „Всички, освен теб!“.  Мога да ви помоля учтиво, но тази седмица е за Уил Арнет, така че сядайте си на задниците и гледайте, моля.

Bojack Horsman (2014)

„Bojack“ е шедьовър. Каквото и да кажа, ще е излишно и тъпо. Просто си пуснете „Netflix“ и гледайте. Когато стигнете до 5 сезон, епизод 6, тогава ще ми благодарите. А ако вече сте стигнали, тогава видеото е за вас.

 

Flacked (2016)

На повърхността е посредствено – точно като гаджето ви. Но ако му дадете нужното внимание и се потопите, ще видите, че е имало защо. Сериали като „Flacked“ не се случват често. Все едно целият проект ходи по въже, опънато между последните етажи на два небостъргача. Рисково е – персонажите са на ръба да не са ти симпатични, историята е на една реплика разстояние от това да стане мелодрама, но в крайна сметка „Flacked“ си върви по въжето, но без да пада. Без съмнение ще ви разсмее, а тези, които наистина му се отдадат, може и да разплаче.

от

публикувано на: 20/01/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: