Какво да гледам: три номинации от „Златните глобуси“

13/01/2019

На 6-ти Януари се проведоха 76-тите церемонии на асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, или иначе казано „Златните глобуси“, или още по-иначе казано наградите преди Оскарите. В голям брой от случаите двете асоциации се препокриват в изборите си за най-добър филм и главни роли и това е нормално. Много зависи кой колко е лобирал през последната година и кой филм е най-американски настроен.

 

Но спирам, защото в златните глобуси има нещо хубаво и това е телевизията. Смея да твърдя, че в златната ера на биндж сериалите, Златен глобус за телевизионно шоу има по-голяма тежест от Оскар за филм. Както казах наградите бяха в понеделник и вече е част от историята, а тя помни само победителите. Жалко, защото тази година беше силна.  Затова аз ви давам три номинации, които заслужават втори шанс.

Who is America (2018)

Саша Барън Коен беше номиниран за наградата в категорията най-добра главна мъжка роля в комедия и или мюзикъл. Разбира се, че не спечели.

Who is America е най-провокативното нещо през изминалата година. Още преди премиерата беше обявено, че няма да има втори сезон и след като го изгледате, ще разберете защо. Who Is America не е сериал, то е социален експеримент. Коен навлиза в народопсихологията на американците по забавен и в същото време много притеснителен начин. След излъчването на седемте епизода телевизията получава множество призовки от участниците в шоуто. Трябва да гледате, за да разберете.

Kidding (2018)

Не получи глобуса в категория: Най-добър комедиен или музикален сериал.

Може да кажете за Kidding, че е комедия по същия начин, по който можете кажете, че и Man on the moon е комедия. Това, че Джим Кери играе странен, объркан и изтерзан детски водещ(или Анди Кауфман), не означава, че наблюдавате комедийно изпълнение. Да, на повърхността, ще се посмеете, но ако се загледате между шегите, може да научите много за живота.

Homecoming (2018)

Номиниран за три Златни глобуса и спечелил нула, Homecoming загуби най-много на тазгодишните награди.

Историята е американска, както искате го разбирайте, но си я бива.  Сериалът разглежда темета за живота след войната и кой се грижи за ветераните след като за отслужили времето за държавата си. Ако ви се гледа добра драма с първокласна актриса в лицето на Джулия Робъртс, няма да сгрешите с Homecoming.

от

публикувано на: 13/01/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: