Какво да гледам: три „дълги“ антологии

29/12/2018

Преди две седмици ви запознах с три „къси антологии“, които бяха предназначени за забързаното ежедневие. Сега с оглед на многото почивни дни, които предстоят в този предълъг празничен уикенд ви давам три „дълги антологии“. За разлика от късите, в които всеки епизод е отделна история, в дългите всеки сезон разказва отделен сюжет, като го докарва до завършен край.

Знам, че ви е мързеливо, за това няма да ви карам да четете повече. Пригответе си одеалата и шушоните, легнете удобно на дивана, пуснете си сериал и не мислете за нищо.

Fargo (2014)

Освен първия сезон, който се доближава до едноименния филм на братя Коен от 1996г. , следващите нямат нищо общо с добре познатия сюжет. Снегът си е там и стилистиката на Коен е там, но нищо друго. Историите се облягат на действителни събития случили се в северните щати на САЩ. За съжаление братята не режисират, но са продуценти в продукцията на FX.

American crime story (2016)

Всичко си е в заглавието. Създателите на тази антология представят най- големите криминални скандали в американската история в десет заредени със съспенс епизода. Първият сезон се занимава с легендарния американски футболист О.Джей Симсън и убийството на жена му.

Narcos (2015)

Кой не знае за Пабло Ескобар, кой не е чувал за него? Наркос разби главите на всички през 2015г. След два сезона посветени на златния стандарт за наркотрафикантт- Ескобар, Netflix се заема с наследниците на империята. Наскоро излезе и нов сезон, посветен на Мексико и развитието на организираната престъпност в южната съседка на САЩ.

 

от

публикувано на: 29/12/2018

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: