Какво да гледам: сериали с убийствени саундраци

25/11/2018

Ако сте като мен и сте решили да игнорирате предложенията на „Бинар“ от вчера, значи сте си вкъщи и се чудите, какво да гледате. Разбирам ви. Навън времето е като за вътре. Не се чувствайте гузно, това си е вашият живот и ще го пилеете, както си искате. А каква по-добра загуба на време в неделя от гледане на телевизия? Не, не ви говоря за нашата телевизия. Като ще е отрова, поне да е качествена.

Резултат с изображение за watching tv inside

Какво му трябва на един сериал? Добра история, добри актьори, добър режисьор, добра камера и добра музика.

Когато някой плесне четири пъти бързо с ръце веднага в главата ви излиза песента от „Приятели“. Когато чуем първите тактове от „Love and marriage”, в главите ни изкача Тед Бънди с ръка в панталоните. Но музиката в сериалите не е само шапката. Тя е огромна част от емоционалната привързаност на зрителя към историята. За това тази седмица, ще ви препоръчам три сериала със саундратци достойни за Грами.

 

Big little lies (2017)

Слушайте внимателно, защото песните в сцените не са сложени напразно. Гледал съм сериала три пъти и всеки път се учудвам, колко добре са подбрали траковете и колко много допълват историята, а понякога я издават. Замислете се коя песен звучи, когато за първи път виждате Никол Кидман и мъжът ѝ.

Vinyl (2016)

Няма как да не се пристрастите към проекта. За жалост, когато това се случи, ще изпаднете в тежка абстиненция, защото има само десет епизода и няма да има повече. Велик сериал, продуциран от Мартин Скорсезе, който режисира и пилотния епизод. Музиката е подбрана не от кой да е, а от Мик Джагър. Какво да кажа повече, гледайте го.

Suits (2011)

Малко е странно, че сериал за адвокати е в този списък, но предните две предложения са очевидни, докато „Suits“ е скрита лимонка откъм музика. Персонажите са потопени в поп-културата и това избива на всички фронтове. Музиката съпътства Харви Спектър навсякъде. Буквално. От малкия ритуал с шофьора до огромната стена с грамофонни плочи в офиса му.

 

 

 

от

публикувано на: 25/11/2018

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: