Какво да гледам: Netflix

10/11/2018

Това е първото от многото издания на „Какво да гледам?“. С оглед на това, че живеем през 2018 г. и всичко е на два клика разстояние, реших да започна с препоръки, които са изцяло от „Нетфликс“ (и не, това не е реклама). Няма да ви пълня главите с приказки за това, колко са велики сериалите, които ви предлагам, просто искам да знаете, че съществуват и са добри.

chill

Събота е. Слънцето отдавна е изгряло, парното вече работи и в спалнята ти има специфична биосреда. Ти още лежиш. Ти си знаеш защо… Ако погледнеш под завивката, ще видиш дрехите си от снощи или някой от снощи, затова не го прави. Няма смисъл. Взимаш си телефона и по навик се залепяш за него. Чудиш се какво да кажеш на всички хора, които искат да се видят теб, но ти с тях – не. Игнорирай ги. Трябва да изпереш, да изчистиш, да сготвиш, да напазаруваш и да свършиш още хиляди неща.

Недей! Събота е. Остани си вкъщи и си поръчай храна.

Така всичко си идва на мястото, сега остава само да си избереш нещо за гледане. Сложна работа. В златната ера на телевизията е трудно да отсееш, какво да бинджваш. Имаш нужда от помощ. За твое щастие, аз съм гледал всичко и съм готов да ти осмисля уикенда. И понеже знам, че си гледал “Game of Тhrones”, “Breaking Bad”и “Friends”, няма да те обиждам и да ти ги препоръчвам. В добри ръце си, спокойно.

The End of the F**king World (2018)

“Bonie and Clide” – aко Клайд беше шестнайсетгодишен асоциален психопат, а Бони невротична, девствена тийнейджърка. Двамата са толкова харизматични, че ти се иска да избягаш с тях. Има един сезон и съм сигурен, че няма да спреш, докато не го изгледаш.

Love (2016)

Рядко се случва да гледаш сериал с такова банално заглавие и да не присвиваш очи на всеки втори кадър, но се случва. „Love“ е толкова истински сериал, че след първия сезон сериозно ще се замислиш за личния си живот.

Dark  (2017)

Германска работа. Не се тревожете – има субтитри. Ако ви се гледа нещо завъртяно и сериозно – това е вашият сериал. Мистерия, която няма да ви пусне, ако преминете през първи епизод и научите кой кой е. Да не говорим, колко добре е заснет.

Толкова за тази седмица, другата още.

P.S.: И хей.. знам, че няма да спрете да пиратствате, но моля ви се – 18 лева на месец е.

 

от

публикувано на: 10/11/2018

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: