Многоликият Мариус

12/09/2017

az3

Мариус е артист, който няма аналог в българското театрално пространство. Споделяме ви кадри от  съвместната му работа с фотографа и режисьор Стефан Ненков.

 

Галерията съдържа фотографии от спектаклите „Черното пиле“, „Ревизор“, „Български разкази“ и „С любовта шега не бива“. Част от снимките са от филма „Някой посети душата ми“ по текстове на Ф.М. Достоевски. Лентата ще бъде показана на 1 октомври от 19.00 ч. в Дом на киното.

 

За творческото си общуване с Мариус Стефан споделя: „Работата с Мариус няма как да не те извиси, да не те отвори. Той прави това, което чувства и в което вярва, а не това, което по принцип се прави от хората в тази „гилдия“. Той е отвъд мода и течения, отвъд суета, отвъд простотията и евтината показност. Винаги е бил такъв и именно затова някои толкова го харесват, а други тайно или явно – не!

 

Мариус е нетрадиционалист и именно затова, предполагам, ме допусна да направим нещо нестандартно. Това, което направихме, не е точно филм, много е трудно да се определи какво е, сурово е, твърде откровено и тежко за осмисляне. Трябва няколко пъти да се гледа. Въпреки че съм режисирал и заснел филма, започнах истински да го осъзнавам чак 6-7 месеца след като го заснех. И продължавам, гледайки го, да намирам нов смисъл в него. Това е много странно и хубаво.

 

Филмът има много скрити послания, за които трябва да си готов, иначе остават невидими за теб. Малко са артистите, според мен, които биха имали смелостта да направят такъв експериментален проект и да го покажат пред толкова много хора, а не просто в тесен „арт“ кръг. Благодарен съм на Мариус, че ми даде смелостта да го направим. Това ме промени!“

 

от

публикувано на: 12/09/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: