Съвременни помагащи технологии в България

14/11/2016

Гледайте на живо по Бинар представянето на съвременни помагащи технологии.

10:00-10:45 ч. Помагащи технологии за комуникация чрез поглед. Европейски политики по отношение на интеграцията на хора с увреждания. Морис Гринберг, Евгения Христова – „АСИСТ – Помагащи технологии“

Помагащите технологии за контрол с поглед дават възможност на деца и възрастни с тежки физически увреждания, които не могат да говорят и да използват ръцете си, да общуват и да управляват компютър само с помощта на погледа Така те могат да изразяват своите чувства, нужди, желания, мнения; да общуват, да се учат, да се забавляват, да творят, да развият уменията и пълния си потенциал.

10:45-11:00 ч. Моят личен опит с контрол с поглед. Анжела Пенчева – автор на книгата „Моят живот“

https://youtu.be/Vmt5W2AKn-Y
11:00-11:30 ч. Дискусия: Съвременните помагащи технология в България. С участието на представители на държавни и обществени институции, специалисти, родители, присъстващи.

13:30-15:00 ч. Приложения в ранна детска възраст и за комуникация в ежедневието. – Морис Гринберг, Евгения Христова, „АСИСТ – Помагащи технологии“

Кампанията ще се проведе през периода ноември 2016 – януари 2017 в седем града в България – София, Варна, Бургас, Русе, Пловдив, Плевен и Стара Загора. Във всеки град ще се проведат четири събития, насочени към различни аспекти на разпространението и използването на нови помагащи технологии и различни заинтересовани страни.

Фондация „АСИСТ – Помагащи технологии“ организира информационната кампания „Здравей! Това съм аз!“ с цел популяризиране на помагащите технологии за контрол с поглед в България и споделяне на добрите европейски практики в тази област.

от

публикувано на: 14/11/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: