7 причини Германия да бие Италия

01/07/2016
Марио Гомес се завърна с голове - една от причините, заради които Германия трябва да бие Италия.
Марио Гомес се завърна с голове – една от причините, заради които Германия трябва да бие Италия.

„Скъпа Италия, този път си надиграна“. Подпис: Германия.

Бордо ще бъде последната спирка на „Адзурите“ на Европейското първенство, пише авторитетният „Билд“. От всекидневника дори изброиха 7 причини, според които Германия ще се окаже непреодолима стена за футболистите на Антонио Конте.

1. Цар Боатенг

Звездата на „Байерн“ (Мюнхен) е в завидна форма и представянето му на терена го показва. Не само в защита, но и в нападение. Справка: гола му срещу Словакия!

2. Германия знае как да елиминира Конте

Играчите на „Байерн“ са елиминирали „Ювентус“ на Антонио Конте на четвъртфинал в Шампионската лига през сезон 2013/14, а Италия в момента е доста сходен състав с ядро от футболисти на „Юве“…

3. Кедира познава защитата им

Халфът Сами Кедира играе в състава на „Юве“ и познава тайните на Италия, и по-специално защитните схеми на т.нар. ББС (Бардзали + Бонучи + Киелини, който на латински се пише със C).

4. Льов този път няма да сбърка

Изборът на играчи (Кимих, Гомес, Дракслер) от селекционера Йоаким Льов на Европейското първенство до момента е продиктуван от грешките му на предишни шампионати. И преди всичко допуснатите грешки срещу Италия на полуфинала на Европейското преди четири години.

5. Буфон в коленете на Нойер

Дори вратар с неоспорими качества като Джанлуиджи Буфон отправи комплименти към колегата си – супер стража на Германия Мануел Нойер. „Няма съмнение, той е по-силен от мен. Млад и впечатляващ!“, бяха думите на Свети Джиджи Буфон, както го наричат в Италия заради невероятните му спасявания.

6. В Италия са арогантни

Прекалената сигурност, която имат в Италия заради досегашните мачове между двата тима и завишеното самочувствие след елиминирането на последните шампиони от Испания може да им изиграят лоша шега.

7. Марио Гомес се завърна

След страхотен сезон с турския „Бешикташ“ и 25 отбелязани гола + титла Льов даде втори шанс на нападателя и до момента Марио Гомес се отблагодарява за доверието. Или казано с други думи, Марио Гомес отново е голмайстора, както преди.

Защо колегите от „Билд“ са избрали и намерили само 7 причини? Може би защото се надяват Германия да вкара отново 7 гола – така, както го направи по време на полуфинала от Световното първенство срещу Бразилия преди две години…

от

публикувано на: 01/07/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: