Когато спортните звезди полудеят

03/11/2015

Марк Маркес (Б.р.: Не, няма нищо общо с Габриел Гарсия Маркес, спокойно!) и Валентино Роси, суперзвездите от мотоциклетните серии Мото GP, се оказаха в центъра на истинска полемика, пламнала между Испания и Италия след последното състезание за голямата награда на Малайзия.

По време на една от обиколките на пистата Сепанг испанският мотоциклетист се опита да изпревари италианския си конкурент, но Валентино Роси не му позволи, след като елегантно го подритна и го изхвърли от пистата.

Това се случва в момент от сезона, в който всяка секунда и всяка точка е от значение за крайното класиране, а тази ситуация продължава да поражда спорове в цял свят. Положителното от всичко това е, че няма жертви, тъй като самият Маркес призна, „че е можело да има и фатални последствия“.

Темата за не-спортните действия или т.нар. „анти-феърплей“ се разпали през последната седмица заради Марк Маркес и Валентино Роси. Нека си припомним и някои други подобни моменти от световния спорт, останали в историята.

https://youtu.be/xlIOqypvT-g

На 28 юни 1997 г. на ринга в Лас Вегас за световната титла по бокс при най-тежките излизат Ивендър Холифийлд и Майк Тайсън. Мачът обаче ще се запомни не толкова с победата на Холифийлд и защитата на титлата му след третия рунд, а с отхапаното му от Тайсън парче от ухото по време на една от схватките.

По време на финални двубои пред погледите на толкова зрители на живо и пред тв екраните търпението и на най-големите спортисти се изчерпва. Така се случи по време на финала на Световното по футбол през 2006 г., когато звездата на Франция Зинедин Зидан нокаутира с удар с глава защитника на Италия Марко Матераци.

Естествено, това коства директен червен картон за Зизу, който след мача коментира, че е бил провокиран от Матераци. Според версията на Зидан, италианецът го е наругал, като му е казал „че ще оправи сестра му“.

През далечната 1991 г. по време на мач от НБА една от легендите на Юта Джаз Карл Малоун удря такъв лакът на Ишиа Томас, че му докарва 40 шева.

Разбира се, Малоун не довършва този мач и е глобен с $ 10 000, но зверският му фаул остава като един от най-бруталните в историята на баскетбола.

от

публикувано на: 03/11/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: