The Bedlam Club @ Аларма Пънк Джаз и София Филм Фест

10/03/2014

Може би вече сте свикнали с новото им име. Преди ги знаехме като Ghost Note. За по-малко от година прераснаха от дуо в квартет и вече си имат дори и български музикант в групата (Жоро на конгите). Иначе, създателите на групата Сам Покро (Франция) – клавишни, електроника, кларинет, и Тавис Престън (Шотландия) – контрабас, от доста години живеят в София, така че иде реч за съвсем софийска група, въпреки шарения културен бекграунд. На един от първите им концерти (в Чешкия център през април 2013г.) те се запознаха и с Дмитрий Ягодин – култова личност от софийския ъндърграунд, барабанист на „Кака Сяра“ и „Джезве“, аниматор, също от незапомнени времена живеещ по нашите земи.

И така – историята продължава, след първите им успешни концерти в рамките на „Аларма Пънк Джаз“, редица фестивали ги забелязаха и проявиха интерес към музиката им, композирана главно от Сам, който е и неволен автор на един от първите плакати на „Аларма“ от 2009г., а ако върнем лентата още малко назад – и необявен първи участник в първия концерт, организиран въобще под името „Аларма Пънк Джаз“ през 2008г.: тогава – на Вси Светии срещу Деня на будителите, когато будители и чудовища разменят местата си (в едни по-мракобесни години), той изсвири няколко свои произведения (на китара и в съвсем друга стилистика) в централно студио, преди „Осил Амук“ да излязат на сцената на Първо студио.

След „Аларма“ групата беше открита и от „Нищо Подобно“, и от „Въздухария“, а сега и от „София Филм Фест“, където по-късно тази вечер (10 март) те ще са основна музикална атракция. Тук ви предлагаме запис от концерта им заедно с King Automatic и Nick Chongi в рамките на 10-ия „Аларма Пънк Джаз Фест“ – последния им концерт под старото призрачно име, преди да влязат в музикалната „психиатрия“. А, забравихме, в биографията им има и участие в небезизвестната хорър-мелодрама „Изповедта на Яростин Зезула“… Приятно слушане!

от

публикувано на: 10/03/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: