Вечеря за двама

23/03/2015

product_1151

На Изток вярват: за всички проблеми между мъжа и жената е виновна храната. При това вината се състои не само в това какво ядем, а и как го правим. Изкуплението се постига по същия начин – като търсим храната на любовта и знаем как да я използваме.

Разривът между Ин и Ян

Мъжката природа е не само биологично, а и хранително предразположена към чести изневери. Причината според китайците е, че в мъжете преобладава стихията Ян, а в жените – Ин. Векове наред мъжът търпял повече несгоди – тежък физически труд, студ и природни стихии, докато изкарвал прехраната или воювал. И ядял повече животинска храна, за да набавя бързо енергия за нови подвизи. С месото започнал да трупа прекалено много Ян – източник на растящ сексуален апетит, който постепенно започнал да „засища“ и с „храна“ извън дома.

Жената прекарвала повече време край домашното огнище, била защитена от лошото време, не харчела много енергия и се задоволявала предимно с млечни и въглехидратни храни. В резултат жизнената й енергия и сексуалният й апетит намалявали.

Хармонията между двамата се пропукала.

Днес пукнатината продължава да расте. И то, забележете – причината е смяната на местата. Излишъкът от удобства в големия град и липсата на физически изпитания, модерното хранене с преобладаващи млечни продукти, сладкиши и плодове, променят мъжката енергия от Ян в Ин.

Жената пък започва да харчи повече енергия заради усилията да работи и спортува наравно с мъжете. Съответно тя включва повече месо в менюто си и трупа концентрации от Ян.

Храните, които приспиват либидото

Продуктите, смятани за крайна степен на Ин (захар, кафе и млечни изделия), понижават сексуалния апетит и често водят до безплодие и импотентност.

Храната, която охлажда (сладолед, студени напитки, изстудени плодове), провокира фригидност у жената и отсъствие на сексуално желание при мъжа.

Прекаляването с тропически плодове в умерен климат, а и като цяло преобладаването на плодове и плодови сокове в менюто могат да възпрепятстват зачеването.

Меню за сексуална хармония

Рецептата, която поддържа сексуалния баланс между двама, се състои главно от зърнени култури, зеленчуци и морски дарове – такава храна ражда нежни и хармонични отношения, може и не толкова бурни, както при месоядните, но затова пък далеч по-стабилни и продължителни.

И запомнете – най-сериозната дисхармония се появява, ако двамата партньори не се хранят заедно. Затова на Изток вярват: важно е не само какво ядеш, а и с кого го правиш.

от

публикувано на: 23/03/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: