Сьомга комплимент
Необходими продукти:
100 г сьомга, 1 грозд броколи, 1 печурка, щипка тандури, масло, зехтин, сол, пипер
Приготвяне:
Нарежете рибата на кубчета, а гъбата и броколите – на тънки ивици. Загрейте масло и зехтин и запържете всичко на силен огън. Овкусете и аранжирайте творчески.
Сьомга с кайсии и пиперони
Необходими продукти:
200 г филе от сьомга, 4-5 сушени кайсии, 2 пиперони (вид малки люти чушки), 100 г ориз, щипка сушени манатарки, 1 пръчка канела, сол, масло, зехтин
Приготвяне:
Запържете рибата на бавен огън. Добавете кайсиите, солта и пипера. Поставете капак, за да се задуши. Отделно сварете манатарките и пръчката канела в 250 мл вода за 4 минути. Добавете зехтин и масло и ориза. Оставете на бавен огън няколко минути. Свалете и гарнирайте рибата.
Сулка с аромати
Необходими продукти:
400 г филе от риба сулка, 50 г масло, 1 стрък праз, пресен розмарин, мащерка, босилек, джоджен, сол, пипер
Приготвяне:
Нарежете праза на тънки лентички и го задушете с малко масло и розмарина. Останалите подправки нарежете с ножица на едро и наредете в намаслена тавичка. Отгоре поставете рибата с кожата нагоре. Добавете сол, зехтин и запечете около 5-7 минути. Аранжирайте с праза.