5 важни причини да правите секс тази вечер

15/03/2015

kissПълноценният сексуален живот не е само върховно удоволствие. Той подобрява здравето и стабилизира психиката. Ето как:

Спира процеса на остаряване

Нанасянето на скъп нощен крем върху лицето ви може и да спомогне за изглаждането на бръчките, но научните изследвания показват, че истинският еликсир на младостта е всъщност правенето на любов.

Група учени са извършили наблюдения върху 3500 души на възраст от 18 до 102 години, които изглеждали по-млади за годините си. Заключението е, че тайната на биологичната младост на изследваните се крие във факта, че са правели над 50 процента повече секс от средностатистическото равнище (което е около 110 пъти годишно) плюс това, че жените са имали повече оргазми.

При изживяването на сексуално удоволствие, телата ни освобождават вещества, „отговорни“ за доброто настроение, наречени ендорфини и хормони на растежа. И двете субстанции забавят процеса на стареене, обясняват специалистите.

Заменя ефекта от тренировка във фитнеса

Ако идеята да отидете във фитнес залата някоя вечер ви ужасява, то тогава изберете да направите тренировката между чаршафите. Експертите твърдят, че сексът може да подобри издръжливостта, мускулния тонус и да укрепи сърдечносъдовата система. Но това само по себе си не означава нищо, така че за да извлечете дълготраен ефект, е необходимо да правите всеотдаен секс за поне 15 минути.

А ако това не ви мотивира достатъчно, какво ще кажете за другото – експертите са изчислили, че ако правите секс три пъти седмично в продължение на една година, ще изгорите около 30 000 калории, които са равни на 3.5 кг човешка мазнина.

Действа обезболяващо

„Не тази вечер, скъпи, имам главоболие“ е стандартното извинение, за да не правим секс. Но ако наистина имате главоболие, той може да се окаже най-ефикасното обезболяващо. В по-голямата си част главоболието се дължи на напрежение. Мускулното напрежение обикновено е симптом на физиологическо напрежнеие, което се усеща в главата, раменете, шията или гърба. В същото време освободените след секса ендорфини продуцират същия ефект като лекарство със средна сила на действие.

Гони стреса

Когато се чувствате на края на силите си след изпълнен със стрес ден, сексът може би е последното нещо, което ви идва наум. Но вижте какво казват експертите: „С добрия секс идва невероятното чувство на въодушевление и облекчение. С емоционалното въодушевление нараства нивото на хормона тестостерон, а оттам идва и намаляването на чувството за тревожност и напрегнатост.“ Нещо подобно се случва и с публиката на футболен мач. Феновете на печелившия отбор ще бъдат буквално „наводнени“ с тестостерон и ще се чувстват щастливи и релаксирани, докато губещите ще бъдат  стресирани и обезсърчени.

Укрепва имунната система

Всички занимания, които ви доставят удоволствие, като слушането на музика, яденето на шоколад и правенето на любов, повишават секрецията на антитела. Това блокира преминаването на бактерии и и вируси в кръвния поток, обясняват експертите. Според тях по време на секс нараства отделянето на имуноглобулин А, който защитава уязвимите зони срещу инфекциите, предавани по време на секс. Впоследствие се увеличава секрецията на имуноглобулин А в цялото тяло. Така че този благотворен ефект може да ви защити от целия диапазон на инфекции, дори от настинка и грип.

от

публикувано на: 15/03/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: