Седемте чудеса на страстта

23/02/2015

sex1Сексът не е главното условие за семейно щастие, но без него  хармонията умира. Не е задължително да го правите всеки ден, даже и на всеки три дни. Важното е да е точно толкова, колкото е нужно на всеки един от двамата. Иначе рано или късно чуждите мъже и жени ще започнат да ви изглеждат неустоими. Освен това редовният секс е жизнена потребност за мъжа и отлагането й го отчуждава от партньорката. А когато се появи емоционална дистанция, либидото увяхва. Получава се затворен кръг. Има ли изход от него? Да, с планирани, но искрени емоции.

Докосни ме

Доста двойки възприемат скучния стереотип: или сме настроени за секс и вечерта завършва според настроението, или не сме и значи няма нужда от близост. Или всичко, или нищо. Огънят трябва да се поддържа, съветват обаче сексолози. Леки докосвания, чести целувки, масаж на уморените рамене – всичко това е знак за другия, че те привлича. Впрочем едно докосване води след себе си второ, трето… и така, дори и умората да е по-силна от желанието за секс, не след дълго по-силният инстинкт надделява.

Помирение в леглото

Ако бурните и яростни скандали завършват с помирение в леглото, това е равнозначно на признание в любов. Няма нужда от думи – така вие много по-категорично заявявате, че дори и невинаги да сте на едно мнение, за вас най-важното е да сте заедно.

Грешно е да наказваш

Когато отказваш секс, защото си недоволен, обиден или сърдит на половинката си, бавно, но сигурно превръщаш живота си в кошмар. Вместо върховна степен на близост сексът се превръща в оръдие на отмъщението, а съжителството – в битка за лидерство. Този път е без изход.

Животът не е кино

Мъждукащи свещи, вана, пълна с розови листа, копринени чаршафи, перфектни тела и (разбира се, едновременна) кулминация… Всичко изглежда прекрасно, но има едно „НО”: много рядко се случва в реални живот. Особено ако наоколо се мотаят две деца, куче, изнервяща работа и системно недоспиване. Изследвания на европейски сексолози показват, че дори и в семейни двойки, които твърдят, че са щастливи, съотношението между успешния и неудачния секс е 50/50. Понякога всичко става прекалено бързо, понякога някой пречи, едновременната кулминация не се получава, а понякога изобщо няма кулминация. Бъдете мъдри, приемете, че всичко това е в реда на нещата и не е показател, че вашите отношения зациклят.

Флирт, но не за една нощ

Големият проблем във всяка двойка със стаж е синдромът на познатото тяло – моментът, когато привикнете един към друг и престанете да се ухажвате взаимно. Да, ясно е, че сте завладели ума и сърцето на другия завинаги. Но ви се иска винаги да се чувствате любима и желана, нали?! И на него му се иска. Не забравяйте как се флиртува.

Всичко друго може да почака

Най-сложното в опазването на семейната романтика е да превключиш от рутинните задължения и проблеми към нежност и страст. Има дни, когато дори и по време на оргазъм продължаваш да мислиш, че не си успял да приключиш нещо важно в службата или си забравила да изгладиш чиста блузка за детската градина. Това отравя удоволствието. Мислете логично: когато прави секс, човек не би могъл да се занимава с още нещо. Затова гледайте си секса. Останалото винаги може да почака.

Забравете правилата

Бързият и страстен секс е по-приятен от дългото бягане с препятствия. Особено ако сте уморени и ви се спи. Не проявявайте излишна стеснителност, не се поддавайте на стереотипите – говорете направо какво искате и как го предпочитате. Чели сте някъде, че жената задължително има нужда от дълга прелюдия. Че бързият секс не носи наслаждение. Забравете. Правете това, което ви харесва, и така, както ви се иска.

от

публикувано на: 23/02/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: