Боли ви глава? Взирайте се в зелено

20/01/2015

red-rose-320891_1280Навярно дори и не предполагате, че цветовете притежават широк спектър на лечебно въздействие. Възприемането на определени багри отключва някои биохимични реакции, които от своя страна могат да повлияят благоприятно върху редица страдания – като главоболието, проблеми със зрението или депресия.

И това съвсем не е всичко. Много клиники вече напълно сериозно използват лечебната сила на цветовете като придружаваща терапия при белодробни или сърдечносъдови заболявания, гастрити, колити и др. Тя се прилага под различни форми – взиране в цветове, съчетано с медитация, излагане на цветни светлини или материали, хранене с определени цветни храни или пиене на вода, поставена в цветни контейнери. Но най-хубавото при този метод е, че можем да го прилагаме и сами.

Ако чувствате, че губите сили да се справите с лавината от ангажименти, на помощ ще ви дойде ЧЕРВЕНИЯ ЦВЯТ. Той повишава работоспособността и подобрява настроението. Препоръчва се активното и целенасочено възприятие на този цвят да става сутрин. В късните следобедни и вечерни часове рискувате да превъзбудите нервната система.

Вашата преумора избива в раздразнителност и липса на апетит. Тогава се обърнете към ЖЪЛТИЯ ЦВЯТ и по-често обличайте дреха в жълто.

Целебното възприятие на ОРАНЖЕВИЯ ЦВЯТ действа много добре на хора с белодробни заболявания – в това число и бронхоп невмония.

Тези, които страдат от някаква болест на сърдечносъдовата система, задължително трябва да се обградят с повече ЗЕЛЕН ЦВЯТ. Освен това той облекчава главоболието и премахва умората на очите. След продължително зрително напрежение.

leaves-167478_1280

При лечение на кожни заболявания помага СИВИЯТ ЦВЯТ.

При стомашни болки, криза от гастрит или колит веднага потърсете с очи СИНИЯ ЦВЯТ.

За чернодробни или бъбречни заболявания, а също и при простуда, специалистите препоръчват ВИОЛЕТОВИЯ ЦВЯТ. 

БЯЛОТО трябва да присъства във всеки дом или офис, защото стимулира мозъчната дейност.

от

публикувано на: 20/01/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: