7 трика за лятна свежест

15/08/2014

Freedom

Жарко слънце, пот, влага, прахоляк и всякакви други летни безобразия. Как да запазим свежестта и блестящия си вид? Има как – с няколко лесни, но ефектни трика пак ще изглеждате неотразими.

КОСА

Лесни прически

Правите коси губят обем от влагата. Не се ядосвайте, а обърнете дефекта в ефект. Коса, прихваната на кок или събрана в опашка, е най-простото лятно решение. За да не губите много време всеки път пред огледалото, навестете фризьорката си и си поръчайте етажиране и малко филиране.

Това ще укроти непокорните къдри и ще ви помогне лесно да им придавате стилен вид с помощта на леко засушаване със сешоара и оформяне с пръсти след всяко измиване.

Придайте обем

Ако искате да придадете обем на косата, използвайте предназначените за целта специални средства. Но избягвайте спрейове, които съдържат спирт – в съчетание с високите температури те изсушават прекомерно косата.

Ако сте от щастливките с вълнисти или къдрави коси, просто нанесете малко пяна или гел върху влажните си къдрици, оформете ги според настроението си и ще изглеждате така, сякаш току-що сте се върнали от плаж.

НОКТИ

Сменяйте лака по-често

Желателно е всеки ден да сменяте или освежавате лака за нокти. От водата, слънцето и прахоляка лакът много бързо губи блясъка си.

Погрижете се за стъпалата

Босите разходки по тревата или плажа са полезни, но от тях кожата на ходилата загрубява, напуква се, появяват се мазоли. Всеки ден масажирайте стъпалата със специален крем, а 1-2 пъти седмично ги шлифовайте с мека пила.

За да омекотите и почистите по-лесно мъртвите клетки по кожата на петите, от време на време ги намазвайте с лимонов сок или потапяйте краката за няколко минути във ваничка с лимонов сок.

ЛИЦЕ

Дайте му влага

Груба грешка е да се опитвате да заличавате блесналото от пот лице с пудра – на втория-третия път ще заприлича на релефна мушама. Не ви спасява и тоналният крем – наслояването му пречи на кожата да диша и от това започва още повече да се поти.

Достатъчно е сутрин да нанесете лек слой пудра или тонален крем със слънцезащитен филтър. След това периодично овлажнявайте лицето със спрей и изчаквайте да изсъхне, не го попивайте с кърпа.

Ако не искате да се откажете напълно от тоналния крем, смесвайте го с обичайния хидратиращ крем, който използвате. Така тенът на лицето ви ще изглежда лек и естествен.

Подбирайте кремовете

В най-горещите летни месеци не използвайте козметика, забавяща стареенето. Те са с по-интензивни съставки, които могат направят кожата твърде чувствителна или да предизвикат раздразнения.

Използвайте леки овлажняващи емулсии без мазни компоненти. Освен това през лятото порите по-често се запушват от праха и потта. Затова два пъти седмично я почиствайте с гомаж или щадящ скраб.

от

публикувано на: 15/08/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: