“Каварна рок” преля в посрещане на Джулая

01/07/2014

HELLOWEEN_KAVARNA ROCK_2014

Германците от Helloween сложиха точката на „Каварна рок“ 2014

Невероятно добър рок, бира, футбол и първите юлски слънчеви лъчи. С това ще запомним “Каварна рок” 2014, който след трите фестивални дни премина в традиционното посрещане на Джулай морнинг на Камен бряг.

Четири дни и нощи феновете на метъла прекараха в музикално опиянение в особеното време и пространство, което се създава в Каварна.

В петък рокаджиите станаха свидетели на музикална битка в черноморския конкурс за млади групи Kavarna Black Sea Battle of the Bands.

В основните вечери на фестивала  – събота и неделя (28 и 29 юни) морския град събра над 10 000 души. Хедлайнерите Europe и Helloween бяха подгрявани от класически метъл групи като Gotthard, Sabaton, Jorn, Krokus, Pretty Maids.

Тежкото шведско присъствие на Sabaton и Europe с песни за битки и последно обратно броене даде много твърда плътност на усещането. Вокалът на Sabaton Йоаким Броден изненада публиката с много лафове на български, като дори се вайкаше на родния ни език “Боже, Боже, Боже!”.

SABATON_KAVARNA ROCK_2014

Sabaton с твърдия си епичен пауър метъл придадоха плътност на усещането

В събота свириха избрани хард рок банди, а епичният пауър метъл беше оставен за закриването на фестивала.

Германците от Helloween в неделя сложиха класически точка на музикалното събитие с парчето от 1988 година „I Want Out“.

Хиляди рок фенове останаха в Каварна и в понеделник, за да посрещнат изгрева на 1 юли с дългоочаквания концерт на каменния бряг. Хипарският обичай символизира посрещането на едно ново начало и очакване на по-добро бъдеще.

Събитието тази година започна още в 12:00 часа вечерта на 30 юни. На сцената в 05:00 часа се качиха момчетата от Б.Т.Р., а в 05:32, когато слънцето се показва на небосклона, започна изпълнението на Джон Лоутън. Вокалистът на Uriah Heep изпя култовата песен „July Morning“ в момента, когато слънчевият диск се подаде над морето.

от

публикувано на: 01/07/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: