10 хиляди слушаха Europe в Каварна

29/06/2014
Europe
Europe бяха хедлайнери на втората вечер в Каварна

Здрав, суров класически метал слушаха 10 хиляди рок фена в Каварна в събота вечерта. Хедлайнерите на втория ден на “Каварна рок” Europe показаха истински класически твърд звук.

Невиждано от години стълпотворение от рокаджии, говорещи на различни езици, заля стадиона в града. На видеостена с размери 6 на 8 метра до входа му можеше да се гледат мачовете от Мондиала в Бразилия. Така хитовете Rock The Night и Carrie бяха гарнирани със страстни коментари за инфарктния мач между Бразилия и Чили, завършил с победа за домакините след изпълние на дузпи.

Шведската банда не пропусна да изпълни Одата на радостта, която е символ на групата и химн на Европа. Съвсем естествено концертът завърши с обратното броене The Final Countdown преди феновете да залеят улиците на града.

Europe идват за втори път в България след участието им в Ловеч през 2007 година. Тази пролет направиха турне във Великобритания заедно с Foreigner.

Krokus
Швейцарците Krokus подгряха с класически рок

Преди тях на сцената се качиха швейцарците от Krokus, които поразително напомнят като звук на AC/DC. Така че феновете на гръмотевичните се чувстваха като на концерт на любимата си банда.

Класическата хеви рок банда Pretty Maids също подгря вечерта. А китаристът Gus G, който в момента свири с Ozzy Osbourne и едновременно с това е лидер на Firewind, направи истинско шоу с много нови парчета от последния албум I Am The Fire на Firewind и с добре познатите класики от Ozzy и Black Sabbath.

Феновете на тежката музика можеха да получат автографи и да се снимат с любимите си банди в специално издигната палатка до входа на стадиона.

В неделя сцената е запазена за Helloween, Sabaton, Gotthard и Jorn.

от

публикувано на: 29/06/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: