Гледаме футбол на видеостени на „Каварна Рок“

25/06/2014

photo_verybig_1161044

Два дни преди старта на дветото издание на фестивала “Каварна рок” разговарях с кмета на морския град Цонко Цонев. Исках да разбера дали всичко е наред след проливните дъждове от миналата седмица и какви изненади очакват феновете.

Кметъле, каква е ситуацията в Каварна след проливните дъждове, които затвориха пътищата в района?

Ситуацията е овладяна. Все пак има места, където трябва да се види по-внимателно и да се помогне. Например, преди голф игрището има пропаднал път, който е построен без отводняване.

Преди малко бях на мидената ферма “Дълбока”. Там вече няма поражения, но само преди седмица имаше. Така че обикалям района, за да се уверя, че всичко е наред преди фестивала, за да можем да го проведем без никакъв проблем. Иначе в Каварна времето е перфектно, сцената е поставена, всичко е идеално, пътищата до града са проходими.

Значи феновете, които се готвят да тръгнат в петък за фестивала, могат да бъдат спокойни?

Да, времето е слънчево, сцената е поставена, подготвят се палатките за феновете и за търговските площи. Направили сме всичко възможно спокойно да бъдат приемани хората още от четвъртък. В целия град и около него вече са запълнени туристическите места. В момента се пълни и базата в Балчик и другите курорти около Каварна и Варна.

Така, че ситуацията е точно фестивална. Нас не ни хвана много бедственото положение. Още в събота успяхме да почистим всичко по пътя за морето. Нямаше чак такива големи поражения, защото имаме перфектна канализация за отпадните води и дъждовете.

Сами ли се справяте?

Сами се справяме, не сме молили никого за помощ. С местни фирми, на които благодаря много, че помогнаха. Всичко беше нормално, благодарение на това, че има много техника и много хора, които се включиха при премахването на щетите.

Следим и прогнозата за времето – няма никаква опасност.

Какви изненади да очакваме на рок събитието?

Ще има видеостена, на която ще могат да се гледат мачовете от Световното първенство по футбол, когато няма концерти. Ще има срещи с групите, както обикновено. Знаете, хедлайнери този път са Europe и Helloween.

Ще представим доста млади групи и такива, които идват за първи път – Krokus и Gotthard. На първия ден от фестивала ще има конкурс за млади рок изпълнители от черноморския регион, а „Сигнал“ ще закрият вечерта.

Освен това тази година тридневният фест ще прелее в четвърти – Джулай морнинг. За седма поредна година ще посрещнем изгрева на 1 юли с Джон Лоутън от Uriah Heep. Ще има много музика, започваме от 12 часа вечерта на 30-и и завършваме в 5 часа сутринта, когато изгрява слънцето. На сцената ще излязат Б.Т.Р. с Джон Лоутън.

Има ли все още билети?

Да, могат да се купят навсякъде, където са обявени продажбите.  Както обикновено, ще има каси на стадиона.

Кои групи очаквате с нетърпение?

Аз ще гледам като фен групите. Много от тях не съм виждал, защото идват за първи път в България. Чакам Krokus с нетърпение, не съм ги чувал на живо. Gotthard са много здрава група – били са вече веднъж в Каварна. Europe съм ги гледал в Ловеч. Сега ще ми е интересно да ги чуя на стадиона с хубаво озвучаване. Halloween бяха на първия фестивал “Каварна рок” преди 9 години.

Казвате, че за фестивала хората вече си купуват билети, още преди да са обявени групите, които ще участват. Как се постига такова нещо?

Здрава работа и желание. Много работа наистина – месеци наред. Особено за организаторите, които започват подготовката от януари-февруари и чак до края на юни – 6 месеца. Но пък си заслужава. Когато стане хубав фестивал, всичко друго се забравя.

Какви са очакванията, ще се напълни ли стадионът, както други години?

Предполагам, както всяка година. Нашата официална база в цялата община от около 6 000 легла е пълна Да не говорим, че има частни квартири и палатки. Много хора се сещат, че имат приятели в Каварна.

Мога да кажа на феновете да тръгват. Колите вече си знаят пътя – просто се качват и колата сама ще ги доведе.

от

публикувано на: 25/06/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: