5 начина да приключиш Гергьовден покъртително

07/05/2014

418686_4483

Човек никога не знае какво го очаква в петък вечер. Или просто вечер. Точно когато за пореден път си мислиш, че е време да пораснеш, да станеш отговорен, да започнеш да спортуваш и да си легнеш поне веднъж преди 12, нещо във Вселената се преобръща и ходът на събитията излиза извън контрола ти, за да приключиш вечерта покъртително.

Вариантите за това са много, сред които и следните 5:

1. Някой се казва Георги.

Единственото, което не разбираш, е защо Гергьовден трябваше да е последният от серията почивни дни…Канен си на 3 места, но решаваш да проявиш здрав разум и да си останеш вкъщи. Да си починеш от почивката и да се подготвиш за работа.

Изкъпваш се, хапваш и излизаш точно след 20 минути.

2. Решил си да не пиеш.

Отиваш да „уважиш човека“, но ще пиеш само сокче.

Вероятността да сключиш брак с рептил или да издишаш огън през ноздрите си принципно е по-голяма.

Пристигаш и се навиваш на „само едно“, за „наздраве“…

3. Някой ти казва да пробваш „това“.

Вече пиеш трета бира, но това е само бира, всичко е под контрол. Тъкмо се чудиш дали първи да пуснеш Килата Майка тази вечер, когато до теб се приближава човек, който ти казва задължително да опиташ „това“, като ти подава чаша с червена течност. Ти отказваш.

След като в следващия половин час 10 човека те питат „опита ли от домашната сангрия на Жорето, много е яка“, не издържаш психически и започваш да наливаш с черпак в халбата си, защото другите чаши са свършили.

Както и бирата.

4. Поради неизвестна причина пиеш на екс.

Всичко е супер. Добрал си се до компютъра и се колебаеш между „Ланец на врата ми (Доспехите на Бога)“ и „Аз съм 6“. Внезапно научаваш, че са останали само 50 грама от 20 годишното ирландско уиски на баща му на Георги, което бил донесъл не знам откъде и го пазел за златната си сватба, но някой го отворил преди 20 минути и така…

За да не си прецакан изпиваш съдържимото в чашата си на екс и си досипваш „за дегустация“ остатъка от уискито. Тогава някой предлага да пиете на екс. Не, не…

5. Пияни хора обкръжават половинката ти.

Това с Килата става хита на вечерта и всички се изреждат да пускат петте му песни една след друга. Трима метъли от Монтана си тръгват завинаги. Обидени.

Тъкмо се чудиш какво да пиеш и забелязваш как личното ти гадже си танцува в прекалена близост до най-гадната отрепка на цялото парти. Усещаш леки тикове около левия си клепач и прилив на топлина в слепоочията.

Никой не знае какво би последвало, ако можеше да станеш.

И така…Все пак по-мъдри от теб хора са казали, че нищо добро не се случва след 2 сутринта, както и „Без едно мога, но с едно не мога“. Така е.

от

публикувано на: 07/05/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: