Лили Сингх, която завладя света

13/05/2020

Ако все още не знаете коя е Лили Сингх, само въпрос на време е да разберете. Като единствена водеща на вечерно шоу в американската телевизонна компания NBC, бившата влогърка в YouTube прави милиони и вдъхновява хора от цял свят.

 

Историята на Лили Сингх е съвсем обикновена. През последната си година в университета, завършвайки обучението си по психология, осъзнава, че влогърството в YouTube всъщност е подходящ вариант за кариера. По-късно тя споделя, че винаги е искала да рапира, танцува и да бъде актриса, но ѝ е липсвала увереност и не е знаела откъде да започне. Първият видеоклип на Сингх е посветен на религията и човечеството, но вече не съществува на пазара. Той има 70 гледания. Това означава, че един или двама души, които не я познават, са го гледали. Лили започва да взима пример от други творци, да пише сценарии и да влага все повече и повече в този канал. Много скоро привлича вниманието на шефовете на YouTube. През първата си година видеоплатформата, собственост на Google, моли Сингх да се присъедини към тяхната партньорска програма. Със своята забавна комбинация от комедийни скечове, добре подготвени сценарии и интересени теми като например нейния антисексистки сериал #GirlLove, каналът на Сингх скоро набира 11,7 милиона абонати. Тя, в ролята си на един от най-печелившите ютубъри на 2016 г., ръководи екип, който включва мениджър и публицисти като при всяка друга холивудска звезда.

Преди няколко години Лили Сингх издава книгата „Как да бъда супершефка”. В нея тя споделя с почитателите си пътя към успеха и 50-те правила на всяка супершефка. Ето някои от тях:

Разбрах гласа си, когато …

 

„Открих YouTube през 2010 г. Тогава не бях сигурна, какво искам да правя с бъдещето си. Пуснах видео за забавление и това ме направи истински щастлива. Идеята, че хората по света, свързани с това, което казвам, ме кара да се чувствам по-малко сама. Когато стартирах в YouTube, бях една от първите жени от Южна Азия, които правят комедия. Мисля, че това беше шокиращо за всички. Старая се да поддържам канала истински и се опитвам да съм последователна. Показвам на публиката усилията си и това което правя – виждат всяка една моя крачка. Мисля, че ме гледат, защото съм някой, който работи много усилено, и започват да ме следват като приятел по много лоялен начин“.

Трябва да се помага на другите

 

„Моята мисия е да живея живот, който влияе на другите. Стартирах социална кампания, наречена #GirlLove, за да науча момичетата и жените, че е готино да се подкрепят взаимно. Заедно можем да сложим край на идеята, че жените трябва да бъдат силно конкурентни и да се съдим една друга. Направих видеоклипове с Мишел Обама, Шарлиз Терон и Мила Кунис, за да помогна за разпространението на това послание. Работих и с глобалната организация „We Day“ за създаването на гривни #GirlLove. Събрахме достатъчно пари, за да изпратим 1000 момичета в Кения на училище“.

Винаги се настройвам

 

„Аз наистина вярвам в това коя съм и нямам нужда от одобрението на други хора. Това е нещо, на което наистина трябваше да се науча. Увереността идва от самолюбието. Имаше време, когато не обичах себе си и трябваше да се науча как да го направя. Мисля, че първата стъпка за мен беше да кажа: „Нека се заобичам с хора, които ме правят по-добра версия на мен самата, които ме издигат и изграждат, вместо да ме свалят. Освен това, нека се заобичам в среда, която ме вдъхновява, а не в тази, която ме натъжава и ме уморява през цялото време“.

Махай се от балона си

 

„Наскоро пътувах до Еквадор, за да науча за културата и за различните лекарства и лечебни практики, които имат. Мисля, че е важно да опознаете различни култури, за да отворите светогледа си. Беше наистина готино и силно емоционално. Влязохме в една дълбока медитация, за която помогна красивата феерия от звуци, чуващи се в дълбините на джунглата, така че беше и доста духовно.

Имате повече сила, отколкото осъзнавате

 

„Като жени трябва да спрем да мислим, че трябва да преживеем живота, и вместо това да започнем да го завладяваме. Има тенденция да се мисли: „Добре, нека просто преживея деня. Дълъг ден е и трябва да премина през него“. Това, което всъщност трябва да направим е да кажем: „Ще бъде дълъг ден и ще дам всичко от себе си. Ще разбия този ден!“.

Да обичаш себе си е всичко

 

„След като публикувах своя снимка в Instagram, облечена с къс топ, получих коментари от рода на „уау, трябва да отслабнете“ и други подобни. Това много ме притесни и се наложи да се вслушам във вътрешния си глас и наистина да помисля за това, как гледам на себе си. Стигнала до етап, в който ще отнеме много, за да се почувствам зле от мен самата сега, защото обичам себе си. И обичам да ям пържени картофи, така че това няма да се промени“.

Вярвам в ефекта на доминото

 

„За рождения ми ден миналия септември редица мои последователи направиха добро, като дариха за благотворителност или доброволческа дейност в техните страни. Това ме направи толкова горда. Не съм ги карала да правят това – те сами го направиха. Това е онова наследство, което искам да оставя“.

от

публикувано на: 13/05/2020

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: