2018 в музика: DJ Rawland

16/02/2019

Казвам се Александър Захариев, познат още като Rawland. Аз съм горд баща, диджей и бийтмейкър от София. Имам честта да бъда 1/4 от група DAYO. Преподавател по диджейнг в Sound Ninja. Активист в Sofia Beats.

2018г. беше доста динамична и изпълнена неочаквани обрати. Писането не ми е силна страна и ако следващите редове звучат хаотично, предварително моля да ме извините. Освен това котката, която отскоро се нанесе вкъщи, не спира да крещи нещо, което не разбирам.
Използвам песните, които съм подготвил, като отправни точки за този текст. Не съм привърженик на стрийминг платформите, но трябва да призная, че сугестивният алгоритъм на Spotify ми отвори очите за нови изпълнители. Един от тях е H.E.R. Докато търсех нещо, което съм слушал стотици пъти, започна нейно парче, което ме накара да оставя телефона и да изслушам всичко от нея, а то към онзи момент беше едно единствено ЕР от 7 парчета. Няколко месеца по-късно вече бях в Амстердам на нейн концерт. А вчера, година по-късно, тя взе 2 награди Грами.
Вторият ми избор е Anderson Paak с Knxwledge и техният ремикс на Lyk This. Точно когато бях започнал да наизустявам дебютния им албум, излезе албум с ремикси. Велик.
Третото парче от листата е на Calvin Valentine, който продуцира последните два албума на брата на J Dilla – Illa J. Соул музика от ново поколение.
4. Amp Fiddler. Легендарен изпълнител, работил с George Clinton & Parliament/Funkadelic и човекът, научил J Dilla да работи с MPC. В албума на DAYO имаме семпъл от негово интервю. По щастливо стечение на обстоятелствата няколко месеца по-късно имахме честта да подгряваме Amp Fiddler в София и да изпълним въпросното парче на една сцена с него. Удоволствието от разговора, който проведохме в рамките на половин час, е неописуемо.
5. DJ Muggs & Roc Marciano. Диджеят на Cypress Hill с едно от най-горещите емсита на източния бряг. L.A. meets N.Y.
6. Knowledge The Pirate е от крюто на Marciano. Ветеран, който избухва покрай вълната, предизвикана от Roc.
7. Виж нагоре номер 3.
8. Суров, мръсен, но скъп NY рап. Не е за всеки.
9. B.Bravo & Teeko – Футуристичен фънк от LA. Парче, което включвах в почти всеки свой сет през лятото на 2018г.
10. Този текст трябваше да е стегнат и няма да ми стигнат позволените символи да опиша таланта на този музикант/бийтмейкър/продуцент от София, който е в основата на DAYO и Southwick. Под сурдинка ви казвам, че е подготвил ужасяващо добри неща за 2019г. Следете го в интернет пространството и на сцената.
11. Low Heat. Още един невероятен бийтмейкър и продуцент от София. Автор на първото издание на Sofia Beats.
12. DAYO. Тук ще използвам шанса за безсрамна самореклама. Едно от най-любимите ми парчета от дебютния ни албум с участието на канадската легенда Ishkan.
Котката се опитва да ми прегризе зарядното на компют… Приятно слушане.

 

 

от

публикувано на: 16/02/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: