В очакване на церемонията

10/02/2019

Отсега ви казвам – няма да останете доволни от наградите тази вечер. Ще спечелят изпълнителите, които най-малко искате да спечелят и утре ще се гърми навсякъде, колко е нагласено и политическо всичко. Имате два варианта ако ще гледате церемонията. Единият е да се ядосвате, а другият е просто да си намалите очакванията.

 

В крайна сметка няма никакво значение кой се прибира със статуетка и кой не. Всички знаем, че наградите вече нямат толкова голяма стойност. Интернетът се постара да вземе престижа от златните грамофони. Това, което е ценно на събитие като „Грами“-тата, е живата музика. Гледайте наградите не за да разберете кой печели и кой губи, а за да послушате хубава музика от световни музиканти.

 

Тази година някои от потвърдените изпълнители са Ред Хот Чили Пепърс, Пост Малоун, Даяна Рос, Майли Сайръс, Лейди Гага и много други. За да ви подгреем за предтоящото шоу, ви връщаме към някои от най-добрите изпълнения на емблематичната сцена от последните десет години.

 

08 февруари 2009

 

Колдплей и Джей Зи  обединяват парчетата „Lost“ на британската група и „Most kings“ на бруклинския рапър. Резултатът е впечатляващ. Това не е единствената колаборация между Крис Мартин и Шон Картър, двамата имат още един проект заедно – “Beach chair” от “The black album” на Джей.

26 януари 2014

 

Лорд прави грами дебюта си с „Royals“. Не впечатлява с вокални умения, но присъствието на сцената ѝ е толкова странно, че не искаш да слиза. “Pure heroin” е един от най-добрите алтернативни албуми за последното десетилетие, а фактът, че Лорд е написала песните от него, когато е само на шестнадесет години, е повече от впечатляващ.

26 януари 2014

 

Почти час след изпълнението на Лорд, на сцената се спуска Пинк. Тя беше изчезнала от публичното пространство преди появата си на церемонията и изпълнението ѝ беше предупреждение, че не бива да я отписваме. След шоуто, което прави с първата си песен, Пинк ни сваля на земята с лиричния вокалист на Fun – Нейт Ръс.

 

8 февруари 2015

 

Сам Смит показва на света, какво може прави с гласа си. Едно от най-добрите мъжки вокални изпъления, които съм гледал на живо. Слагаш легенда като Мери Джей Блайдж до него и не ти остава нищо друго освен да слушаш.

 

8 февруари 2015

 

Сия е от рядка порода артисти. Преди да стане звезда е отговорна за успеха на много от големите певици. Тя пише песни за Риана, Бионсе и Кайли Миноуг, като понякога демотата ѝ са по-добри от издадените версии.

31 януари 2010

 

Това беше годината на Бионсе тя печели шест „Грами“-та от десет номинации, но трибюта, който Академията прави за покойния Майкъл Джаксън, открадва шоуто. Изпълняват го Селин Дион, Ъшър, Кери Ъндърууд, Дженифър Хъдсън и Смоуки Робертсън.

 

12 февруари 2012

 

Едно денонощие преди да започне церемонията, почива Уитни Хюстън. През цялата вечер в „Staples Center“ се усеща напрежението от резониращата новина. Изпълнението на Адел тази вечер няма как да е по на място. За няколко минути казва на света, че всичко е наред. Една огромна звезда си отиде, но друга зае мястото ѝ.

10 февруари 2013

 

Старото и новото британско музикално поколение се срещат на сцената. Елтън Джон и Ед Шийран са странна комбинация на хартия, но още по-странна на живо. Между стиловете на двамата има няколко галактики разстояние, но въпреки това нещата се получават.

 

26 януари 2014

 

Започнахме с рок – рап колаборация и е справедливо да завършим с такава. За разлика от Крис Мартин и Джей Зи, и тяхната лирична постановка, Имаджин Драгънс и Кендрик бутат стените на залата с енергията си. Съчетание на “Radioactive“ и “maad CITY” кара цялата зала да стане на крака.

от

публикувано на: 10/02/2019

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: