„Радио и спорт“ с две шампионки

13/02/2018

За седма поредна година Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) отбелязва Световния ден на радиото. В година, която е изпълнена с големи спортни форуми – Зимната олимпиада в Пьончанг и Световното първенство по футбол в Русия, Денят на радиото е под надслов „Радио и спорт“. Спортът, също като радиото, има силата да обединява сърцата и душите на хората по целия свят. Следвайки призива на ЮНЕСКО към всички радиостанции по света да последват примера и да покажат спорта в неговата разнообразна красота, БНР отбелязва празника в компанията на две медалистки от Олимпийски игри  – Тереза Маринова и Евгения Раданова.

Олимпийската шампионка в дисциплината троен скок от игрите в Сидни през 2000 г. Тереза Маринова поизпоти колегите с ведра сутрешна тренировка, в която се включиха и чуждестранни гости на радиото. Чрез личния си пример Маринова още веднъж показа, че спортът е един от начините човек да сбъдне съкровените си желания и ни припомня, че „една мечта може да бъде толкова реална, колкото дори не можем да си представим“ .

Носителката на три отличия от зимни олимпийски игри в дисциплината шорттрек Евгения Раданова пък ще застане пред микрофона като гост водещ на спорното предаване „На финала“ на програма „Хоризонт“ днес от 19 часа, за да представи лично последните новини от Зимната олимпиада в Южна Корея. Мотивацията си да застане пред микрофона Раданова коментира така:

„Това да мога да показвам спорт на когото и да е – независимо дали са служителите на Българско национално радио, или други хора. За мен е приоритет да мога да популяризирам спорта и ако може, спортът да влезе в живота на хората като цяло.“

от

публикувано на: 13/02/2018

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: