Ефектът Григор в три снимки

09/02/2017

???????????????????????????????????????????

България има своята истинска звезда в спорта. Казва се Григор Димитров и играе тенис. И днес (9 февруари) в столичната „Арена Армеец“ ще излезе за първия си мач от силния турнир от сериите АТП 250 – Sofia Open, на който страната ни е домакин за втора поредна година. Съперник е високият Йежи Янович от Полша, а двубоят ще започне не по-рано от 18:00 ч.

Още при пристигането си на българска земя Григор бе посрещнат като истинска знаменитост. Фенове и журналисти го очакваха още на летището, където той пристигна в компанията на своята приятелка – музикалната звезда Никол Шерцингер.

На официалната си пресконференция преди началото на турнира бе посрещнат от истинска гора от микрофони, камери и фотоапарати. И през цялото време Григор се държа като голям спортист. Приятелско отношение и усмивки, а срещата с медиите завърши със селфи, което той си направи с всички представители на медиите.

Grigor_Dimitrov_selfi_2017

За пресконференцията бе избрал тениска с надпис за родния му град Хасково, а покритието на мобилния му телефон е с герба на България. Понеже някои имаха съмнения за чувствата му към родината, за която се състезава във всяка точка по света.

Мачът срещу Янович в София ще бъде първият за Григор след маратонския полуфинал с Рафа Надал в Австралия. Именно на първия за годината турнир от Големия шлем Григор успя да обедини така българите, както нито един политик през последните 25 години не направи.

И в София всички билети за финалните дни от турнира са разпродадени, като всички надежди са свързани с триумф на Григор. Еуфорията е голяма, а в четвъртък работният ден за много хора ще приключи по-рано, за да могат да се насладят на Гришо.

???????????????????????????????????????????

Какво по-хубаво от това да гледаме най-успешния ни спортист в момента на българска земя?

Това си е истински подарък на фона на останалите новини, с които телевизии и сайтове ни заливат всекидневно, илюстрирайки сивата и пълна с проблеми действителност.

Успех, Гришо! Цяла България ще бъде с теб!

от

публикувано на: 09/02/2017

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: