Човекът-парти

14/12/2016

Иван „Cooh, Balkansky, Drum Kid“ Шопов с четвъртото си One Man Party.

И този път, както всеки път, аватарите на Шопов ще бъдат придружени от музиканти от всички среди, събрани на едно място с една-единствената цел – да пречупят всякакви музикални прагове без никакви творчески задръжки. За 4-ти път талантливият Иван Шопов доброволно ще се подаде на мъчителен 7-часов лайв сет, наситен с най-доброто от целия музикален спектър, подбрано лично от самия Шопов през годините, прекарани като светски бард, постоянно наострил уши за златната лиричка.

Затова ние винаги обожаваме това, което чуваме от него. Явно тръпката е взаимна, защото няма как един човек да не се наслаждава на това, за което живее и най-много тачи, когато като надвеси глава над лаптопа, вижда, че абсолютно всички около него изпитват съвсем същото чувство.

One Man PartyНай-умопомрачителното е, че Иван няма да е единственият талант под бул. „Черни връх“ с подобен възглед за музиката и живота. Както обикновено, вечерта ще бъде подгряна от аватара на Шопов, който вирее в рамките на ембиънт и дрон музиката и чието име никой друг освен родителите му не са могли да му дадат. Освен Ангел Симитчиев (MyTrip), на сцената този път ще се качи и Максим Анокин под сценичната си персона Climaxim. Роден в Украйна, Максим кацна в София този понеделник от Холандия, където живее, и още същата вечер, ще не ще, беше на репетиция със съмишлениците си. А пък Майтрип наскоро подгряваше в Първо студио на БНР за авангардната международна група Ноктерн по повод излизането на дебютния им албум No Sugar Added.

Климент „Kliment“ Дичев и Drum Kid, техно превъплещението на Шопов, ще ни придружат безсъзнателно до тъмната страна на електронната музика, от която няма изплъзване веднъж попаднеш ли в нея. Включете се в репетицията им преди няколко дни, за да си набавите някаква представа какво ви предстои и какво да очаквате.

Благодарение на Бинар, имате и възможността да разучите малко повече за шоумените на вечерта и другите им проекти: Михаил Стоянов (Cinnamint), един от основателите на фестивала „Артмосферик“, също има проект заедно с Климент, който се казва idmt и беше един от участниците в Drum & Jazz 2016 организиран от HMSU, където също можете да видите интервюто и сета на InFusion – новия проект на Теодосий Спасов (вокал, кавал), Иван Шопов (звуков дизайн) и Димитър Бодуров (кийборд). И както чухте от Иван, дебютният албум на проекта е предназначен за 2017 г. и, разбира се, нямаме търпение.

Balkansky обаче е оригиналният фюжън състав на Теодосий Спасов и Иван Шопов, който безразборно и окончателно прекърши всякакви граници между баса и фолклора. Не трябва да се забравя и членът на групата зад кулисите, който винаги подсилва музиката с изключителните си визии – Иво Христов. Този петък, обаче, Шопов няма да е с оригиналния си състав, ами заедно с вокална група „Авигея“ (Александра Василева, Ралица Кирилова, Милена Великова и Сибина Раденкова) ще ни гарантират незабравимо преживяване в етно-баса и отвъд. Ако не успеете този петък, можете да опознаете лъчезарните моми и Шопов по-интимно на 26-ти декември в „Терминал 1“, когато ще се състои вторият концерт заедно с българската алтернативна група Smallman, малко над месец след първия им взаимен концерт, който беше изцяло разпродаден дни преди събитието. А догодина очаквайте съвместен албум между Шопов и вокална група „Авигея“, част от който те ще представят този петък.

Както при откриването, Шопов и Максим Анокин ще са на сцената и при закриването. Същите хора, но под различни персонажи – Cooh и Limewax, което означава съвсем друго настроение. Подготвили са 3-часов дръм енд бейс b2b сет само за най-упоритите рейвъри. Ако се чудите какво точно представлява това, можете да прослушате дебютния им съвместен албум The Looh Album, който излезе през април миналата година. Вторият им албум е в начални стадий, но нека ви обезпокои фактът, че щом е започнат от Шопов, значи няма да остане недовършен и резултатът ще е безпрецедентен.

S INNER

Петъкът ще е доста натоварен за Шопов, защото ще можете да го откриете и в околностите на „Лъвов мост“, където се намира Дерида Данс Център, вместо да си почива у дома преди партито в „Микстейп 5“. Там ще играе незаменима част от фюжъна между музиката, визията и съвременните танци, на който публиката ще бъде подложена, и то двойна доза, ако желае, защото откриването на представлението е в четвъртък. Местата са ограничени, затова побързайте, ако кипите от любопитство и желание.

S INNER фокусира вниманието върху съществуваща архаична практика на човек да извлича ресурс, без да си дава сметка за болката и страданието, които причинява. To е провокация за определяне на лична позиция, без да налага установени от религиите правила на поведение. Концепцията и хореографията принадлежат на Живко Желязков, който е и един от основателите на центъра за съвременни танци и пърформанс.

Не може да се каже, че няма къде да се ходи. Но пък какво да се избере?

от

публикувано на: 14/12/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: