МеталиКАКВА ПРИЯТНА ИЗНЕНАДА!

17/11/2016

Точно така, това са Металика в наши дни с уникална версия на знаковото „Enter Sandman“. И спокойно – новият им албум, който излиза утре, на 18 ноември, няма да е на абсурдни инструменти и с участието на култовия вече водещ Джими Фалън и музикантите от Дъ Руутс.

Ако не живееш на самотен остров, със сигурност знаеш – албумът се казва „Hardwired… To Self Destruct“ и е своеобразно завръщане към, хм, „истинската Металика“. Какво трябва да разбираме под това определение? Дали става въпрос за бесния траш от първите албуми, за, извинявай за думата, шлагерите от едноименния им албум от ’91-ва, за противоречивите алтърнатив албуми от 96’а и ’97-а, за симфоничните експерименти, за гаражните кавъри…

При първо слушане на парчето, което дава заглавието на новия албум, усещането е за амагама от мрачните рифове от „…And Justice For All“ (логични при скърбенето на бандата след смъртта на Клиф Бъртън) с най-доброто от НЕметъл мелодичните линии от „Load“. Кърк Хамет си призна, че не е допринесъл особено в композиционен аспект, тъй като всички идеи са били само и единствено на откраднатия му телефон. N.B.: Винаги си прави back-up.

Няма да правя опити за анализ на другите парчета – вече може да чуете всяко от тях и дори да гледате клиповете (чакаме още само „Lords Of Summer“ и „Spit Out The Bone“). По-важно е друго: всяка от композициите ще си има клип и всеки – дело на различен режисьор. Албумът е двоен и може да бъде закупен както в стандартния формат на два диска, така и на винилови плочи. Ще има и луксозна версия с изброените варианти, литографии и значки плюс отделен диск с  „рифовете, които са служили като вдъхновение за албума“.

Диск 1

01. Hardwired
02. Atlas, Rise!
03. Now That We’re Dead
04. Moth Into Flame
05. Am I Savage?
06. Halo On Fire

Диск 2

01. Confusion
02. Dream No More
03. ManUNkind
04. Here Comes Revenge
05. Murder One
06. Spit Out The Bone

Диск 3 (само в луксозното издание)

01. Lords Of Summer
02. Riff Charge (Riff Origins)
03. N.W.O.B.H.M. A.T.M. (Riff Origins)
04. Tin Shot (Riff Origins)
05. Plow (Riff Origins)
06. Sawblade (Riff Origins)
07. RIP (Riff Origins)
08. Lima (Riff Origins)
09. 91 (Riff Origins)
10. MTO (Riff Origins)
11. RL72 (Riff Origins)
12. Frankenstein (Riff Origins)
13. CHI (Riff Origins)
14. X Dust (Riff Origins)

И никак не е лоша идеята да пробват версия на някое от новите неща пак с Джими Фалън – експериментът с „Enter Sandman“ се е получил добре.

от

публикувано на: 17/11/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: