За Диамантидис – само диаманти

20/09/2016

В края на миналата седмица легендата на гръцкия и световен баскетбол Димитрис Диамантидис сложи край на славната си кариера с бляскав бенефис, който бе специален мач между неговия Пао, както е прякора на „Панатинайкос“ и руския колос ЦСКА (Москва). Срещата се игра пред 20 000 зрители на Олимпийската зала в Атина. Европейски шампион и сребърен медалист от световно първенство с екипа на Гърция, Диамантидис е играл за два клуба – „Ираклис“ (Солун) и Пао, като за „Зелените“ от Атина има 286 мача и 2398 точки.

Димитрис Диамантидис поздравява феновете си по време на своя бенефис.
Димитрис Диамантидис поздравява феновете си по време на своя бенефис.

Диамантидис влезе в залата малко повече от шест минути преди почивката и веднага събуди феновете. Малко над минута преди края на втората част пък той влезе на терена и в залата отново настана празник и истинска феерия. При точно 13 секунди на часовника пък той бе спрян и потникът на легендата бе окачен на тавана на залата (Диамантидис играеше с №13 на гърба). След това полувремето се доигра, а Диамантидис опита последна стрелба в кариерата си, която обаче бе неуспешна, тъй като топката се изплъзна от ръцете му. Иначе за протокола, Пао спечели с 80:73, но с изпълнението на вечерта може да се похвали сръбският магьосник на ЦСКА Милош Теодосич. Високият 195 см плеймейкър измисли невероятен пас с една ръка, при това без да гледа (т.нар. no look).

Милош Теодосич - сръбският магьосник на ЦСКА.
Милош Теодосич – сръбският магьосник на ЦСКА.

Легенда като Диамантидис заслужаваше само диаманти в последния си мач, а Милош Теодосич се постара да му направи един от най-хубавите, диамантени подаръци в този емоционален и така специален ден.

 

от

публикувано на: 20/09/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: