Кърмата като оръжие

12/08/2016

Кърмене

Преди няколко дни в парк в Дартфорд, Англия, се разиграла следната ситуация. Жена кърми бебето си на публично място, друга отива при нея и я моли да не го прави в близост до съпруга й, който се „разсейвал лесно“, и нейното собствено дете. Майката й отвръща с популярен нецензурен израз и я прогонва, пръскайки я с кърма от гърдата си.

След като опръсканата с кърма жена дава гласност на възмущението си във Фейсбук, следва вълна от коментари:

Ах, ти ужасно същество! Искаш да кажеш, че тя трябва да остави бебето си да умре от глад, за да задоволява желанията на околните? – пише Таня Шамбрук. Какво му става на обществото в наши дни!!!!!! Това е просто цица. Ако толкова те е страх от цици, може би трябва да потърсиш медицинска помощ.

До тъпанарката в парка в Дартфорд и перверзния й съпруг, който седи и заглежда кърмещи млади жени. Как смеете дори да приближавате майка и да я безпокоите, докато тя дарява бебето си с храна? Смятам, че младата майка е била в пълното си право да ви каже да се ***. Ако се доближиш до млада майка и я обезпокоиш, докато кърми, трябва да очакваш малко пръскане с кърма! Късметлии сте, че не е извикала полицията, тъпанари такива“ – категорична е Хелън Макии.

Джоди Алън пък съветва:

Не търси извинения за шарещите очи на съпруга си в действията на една майка, която храни детето си.

Заслужаваш си го – категорична е Даниел Стивънс. Ако не ти харесва, не гледай, ако нямаш доверие на съпруга си, проблемът си е твой. Жената си е хранила детето. Ти й се бъркаш в живота, а не тя в твоя.

Коментарите под поста са почти хиляда. Огромна част от хората защитават позицията на кърмещата и нападат напръсканата. Тях няма да коментираме, защото те говорят сами за себе си. Трябва да се отбележи обаче, че жената не е била права да иска това от майката, защото в Англия е напълно законно да кърмиш детето си на публично място и напълно незаконно да дискриминираш майка, забранявайки й да го прави в кафенето ти, например.

След като изяснихме това, нека да се върнем обратно към ситуацията и конкретно към частта с пръскането с кърма. Нормално ли е да защитаваш правата си, псувайки и пръскайки хората с телесните си течности? Нормално ли е, когато някой те помоли човешки да се лишиш от едно от правата си, ти да се държиш като разярен скункс?

Да имаш право на нещо не означава автоматично да спреш да се интересуваш от околните. Можеш, когато някой те помоли да упражняваш правото си на пет метра вляво, да се съгласиш (защото си човек) или да му обясниш, че не можеш да прекъснеш заниманието си, вместо да изваждаш правото си и да започнеш да го обстрелваш с него.

Има обаче определен тип хора, който много добре знаят правата си, възползват се по най-демонстративния начин от тях  и не им пука от нищо. Те също така знаят, че е възможно някой да се заяде с тях. Те всъщност само това чакат, наежват се, нали са си в правото, и се разфучават като хали. Изпитват удоволствие от това и дори репетират в главите си как точно ще вдигнат скандал, когато някой им каже копче. Понякога тези хора са майки.

от

публикувано на: 12/08/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: