Извънземните започват Мисия Рио

18/07/2016
За звездата на Ню Йорк Никс Кармело Антъни Игрите в Рио ще бъдат четвъртата олимпиада.
За звездата на Ню Йорк Никс Кармело Антъни игрите в Рио ще бъдат четвъртата олимпиада.

Стеф Къри и ЛеБрон Джеймс са във ваканция, Ръсел Уестбруук и Джеймс Хардън отговориха с „Не, благодаря“. Крис Пол, Блейк Грифин, ЛаМаркъс Олдридж и Антъни Дейвис се възстановяват от контузии.

И въпреки всички отсъстващи, отборът на САЩ си остава супер фаворит за олимпийското злато в Рио в турнира по баскетбол. Воденият от селекционера Майк Кжижевски състав ще бъде пълен със звезди от НБА и още преди старта на надпреварата се откроява рязко от останалите претенденти за титлата. За треньора на американците това ще бъде последният турнир, след което САЩ ще бъде воден от Грег Попович.

Звездата на отбора, който се събира за подготовка в Лас Вегас, ще бъде Кевин Дюрант, апетитната хапка на пазара на свободните агенти, които все още си нямат отбор. Кевин се завръща в националния, след като отказа участие за Световното първенство през 2014 г. Ветеранът ще бъде Кармело Антъни, който ще участва за четвърти път на олимпийски игри и има шанс да спечели три поредни златни медала. За Мело триумфът в Рио ще бъде четвърти медал, след като в Атина през 2004 г. печели бронз.

Ето всъщност и кои са избраниците на селекционера Кжижевски:

Кармело Антъни

Харисън Барнс

Джими Бътлър

ДеМаркъс Кузинс

ДеМар ДеРоузън

Кевин Дюрант

Пол Джордж

Дреймонд Грийн

Кайри Ървинг

ДеАндре Джордан

Кайл Лоури

Клей Томпсън

Американците ще изиграят няколко контроли преди старта на олимпийския турнир на 6-и август. В Лас Вегас ще срещнат Аржентина, след това в Лос Анджелис и в Оукланд ще се изправят срещу Китай. На 29-и юли в Чикаго ще срещнат Венецуела, а на 1-и август в Хюстън е последният тест срещу Нигерия.

САЩ е в една група с отборите на Австралия, Китай, Франция, Сърбия и Венецуела, като първият мач на американците в Рио е на 6-и август срещу Китай.

от

публикувано на: 18/07/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: