По-кемони и най-кемони

18/07/2016

Терористични актове разтърсват „мирния“ ни свят, а през това време други хора преследват покемони.

Онова жълтото със смешни уши от анимацията за деца?

Това е Пикачу и е покемон, да. А играта Покемон Гоу излезе преди броени дни и вече се превърна в масова истерия – деца, тийнейджъри и съвсем зрели хора обикалят с телефоните си по градовете в търсене на въпросните създания.

– Е, за какво са им? Нищо не разбирам.

Да ти кажа, и аз. Но нещо там ги тренират, можеш да пратиш свой покемон да се бие с чужд и какво ли не. Даже някакви медици излезли с твърдението, че играта стимулирала мозъчната дейност, пък и нали играчите трябва да обикалят определени места в истинския си живот, за да събират още покемони – това ги кара да се движат, да се надбягват дори, да се състезават, така че Покемон Гоу се грижела, разбираш ли, и за физическото им здраве.

– Ааа, чакай, аз наистина съм гледал малко от един епизод на анимацията – някаква абсолютна тъпня беше!

Nintendo не мислят така. Затова и създават въпросната игра с „добавена реалност“ – през камерата си уж виждаш света пред теб, но отнякъде изскачат въпросните създания. Било много забавно, интересно и направо играта на бъдещето.

– Не трябваше ли игрите на бъдещето да са в някаква виртуална реалност? Тези хора не са ли гледали eXistenZ или поне „Зов за завръщане“? Чувствам се излъган. Като онова, че Ален Делон казва в някакъв филм от 70-те как една конкретна дама е като книга, която той иска отново и отново да препрочита, а през 2016-а Криско пее „Ти си жилибомба“.

Не опошлявай чак така нещата. Много хора и то от всякакви възрасти се радват на играта. Тръгвай да търсиш покемони и забрави за тероризма. Може точно това да е идеята на производителите.

P.S.: Или стреляй по хората, които играят Pokemon Go. Шегуваме се, не го прави – вече има пострадали.

Двама тийнейджъри били на лов и си говорели кой от тях е „намерил нещо“, когато собственикът на частен имот стрелял по тях. Оглеждай се повече – без покемони няма да умреш.

Друг младеж блъсна колата си, в кола на полицията, докато преследва покемони.

от

публикувано на: 18/07/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: