Принцът на Уелс – господар на Евро 2016

21/06/2016

??????????????????????????????????????

Ибрахимович в капана на италианската защита, Кристиана Роналдо все още изплашен от призрака с мускули на Балотели (закачка от минали първенства, б.р.). Във времето на социалните мрежи провалът на звездите лесно се превръща в шеги и закачки, че дори и в подигравки. Единственото вирално видео през последните дни за звездата на Уелс Гарет Бейл е това, в което англичаните търсят стратегия как да го спрат. И накрая, въпреки че англичаните надиграхa уелския си съперник, не успяха да го неутрализират, след като Принцът на Уелс се разписа във вратата на Джо Харт от пряк свободен удар.

Кристиано Роналдо, Златан Ибрахимович и Гарет Бейл имат една обща черта – че са родени извън света на големите футболни нации. И докато първите двама рискуват да си тръгнат от Европейското разочаровани и с празни ръце заради слабото представяне на Португалия и Швеция, то Гарет Бейл поведе своята малка държава (във футбола, защото от географска гледна точка Уелс е част от Великобритания, б.р.) към осминафинал, завършвайки на първо място в групата си, дори пред Англия. Благодарение и преди всичко на неговите голове.

Историческо представяне

Европейското първенство за Гарет Бейл започна с пряк свободен удар срещу Словакия. Изпълнение като това, което сме свикнали да гледаме от Андреа Пирло, например. И още през първия ден, докато другите звезди се препъваха, Гарет празнуваше първата си победа. Срещу Англия повтори изпълнението си от наказателен удар, а срещу Русия бе кулминацията, вкарвайки в трети пореден мач, така както не се бе случвало на никого от 2004 г. насам на европейски финали. „Най-хубавият ни мач“, каза Бейл след края му.

Толкова е бърз Гарет Бейл, че дори фотографите не могат да го уловят...
Толкова е бърз Гарет Бейл, че дори фотографите не могат да го уловят…

Изобщо, формата на Гарет се показва постоянно, след като в края на сезона той спечели още веднъж Шампионската лига с екипа на „Реал“ (Мадрид). Тогава отбеляза една от фаталните за „Атлетико“ (Мадрид) дузпи. А сега иска да зарадва цял един народ на терена и извън него, така както не се поколеба да каже, че нито един английски футболист не би намерил място в състава на Уелс. И с оглед на крайното класиране в групата като че ли има право.

Тайната

Мечтите на „държавата“, която има население доста по-малко от половината жители на Лондон, се подхранват и от програмата за следващия кръг. На осминафинал те очакват третия отбор от една от групите А, С или D, или Албания, Северна Ирландия или Чехия (освен ако не се стигне до някакви сензации в последните мачове от съответните групи). На четвъртфиналите може би ги очаква Белгия, която също не всява чак такъв страх.

Истината е, че този отбор на Уелс може да стигне много далеч. И една от причините е, че Уелс не е само Бейл, защото доста от титулярите играят в отбори от Висшата лига на Англия. А и такъв като Аарън Рамзи в средата на терена го нямат много отбори. До него е Джо Алън, който в „Ливърпул“ през клубния сезон не блести, но с националната фланелка се преобразява. И ето защо никой в Уелс вече не си поставя граници. За нация, която намира своята емблема в дракон, не би трябвало да е трудно да намери фантазията.

Новини от Европейското първенство по футбол чети и в специалното приложение на сайта bnr.bg.

от

публикувано на: 21/06/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: