Фотографии от цял свят в центъра на София

21/06/2016

Photo_izlojba_6Когато се говори за Бончук и Костадин Андонови, най-вероятно става въпрос за поредния фотографски шедьовър по време на някое спортно състезание. Пред обектива на двамата са се случили най-големите успехи в българския спорт, донесли поводи за гордост на нацията.

От няколко години двамата фотографи създадоха собствена агенция – Старт Фото (Start Photo), а на 20 юни от 18:30 ч. откриха и изложба на фотографии от цял свят. Специалният фотографски салон, който е един от осемте в България, ще бъде на разположение на всички заинтересовани до края на месеца в галерията към Национална художествена академия (в градинката зад парламента) в рамките на работния ден.

От тези 8 фотосалона само в този на Старт Фото има и раздел „спорт“. В него присъстват майсторски снимки на чужди и български автори. Това, което липсва в изложбата, са снимки от архива на Бончук и Костадин, но целта на двамата е да покажат не собствените си произведения, а тези на свои колеги. „Да покажеш труда на колегите си на специална изложба е причина да надминеш собственото си его“, коментира с усмивка Бончук Андонов.

Photo_izlojba_2

Откриването на фотосалона бе уважено от цяло съзвездие олимпийски и световни шампиони. Там бяха двукратният олимпийски първенец Боян Радев, колосът в борбата Александър Томов, както и Петър Киров, Здравка Йорданова и ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“ Пенчо Гешев, който е вицепрезидент на Българския олимпийски комитет.

Photo_izlojba_5

За любителите на фотографията София предлага още едно интригуващо събитие във вторник (21 юни). В руския културен център на ул. „Шипка“ ще гостува Сергей Киврин, който в последните 30 години снима на 10 олимпиади, а 15 години е кореспондент на „Ню Йорк Таймс“. От 17:30 ч. именитият гост ще изнесе лекция под формата на беседа, а от 18:30 ч. ще представи изложба, разделена на две части – спорт (със снимки и на български спортисти) и руски обекти под егидата на ЮНЕСКО. Сергей Киврин пристига у нас по покана на национално сдружение Фотографска академия „Янка Кюркчиева“.

Photo_izlojba_1

Photo_izlojba_4

Photo_izlojba_3

от

публикувано на: 21/06/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: