Рио 2016 – в Снапчат!

04/05/2016
Призрачето е символ на апликацията, все пак оригиналната идея е съдържанието да изчезва до 10 секунди след получаването му...
Призрачето е символ на апликацията, все пак оригиналната идея е съдържанието да изчезва до 10 секунди след получаването му.

Летните олимпийски игри са един от най-големите телевизионни продукти, за които най-големите медии по света дават милиони, ако не милиарди долари за излъчването им. Миналият петък обаче на този пазар се намеси нов играч – набиращата все по-голяма скорост и популярност мрежа Снапчат (Snapchat).

От ръководството на фирмата, която стои зад апликацията за мобилни телефони и таблети, сключиха договор с медийния гигант Ен Би Си, като ще могат да показват най-интересното от Олимпийските игри в Рио в специално направена за целта секция.

Събитието бе историческо, защото за първи път в историята телевизията дава права за излъчване на продукция от най-големия спортен форум извън своите платформи. Идеята на партньорството между двете фирми е от Ен Би Си да получат достъп по този начин до младежката аудитория на Снапчат.

Това обаче не е последното партньорство, което от медията предвиждат преди Рио 2016. Водят се вече и преговори с гигантите като Фейсбук и Туитър. Последните две са добре познати у нас, но Снапчат все още е по-малко известен.

Какво всъщност представлява Снапчат?

Първоначално приложението се заражда по-скоро като средство за шеги и закачки сред по-малките, най-често деца или ученици. Чрез тази апликация те си изпращат съобщения, снимки и дори кратки видеа, които получателят може да види в рамките на няколко секунди, след което съдържанието изчезва. Днес всичко това е запазено сред опциите на Снапчат, но от компанията развиха своя продукт и в други, „по-сериозни“ посоки, които грабват и все повече възрастни. Показателно е, че някои от най-големите медии по света като Си Ен Ен и Нешънъл Джиографик си имат свои собствени канали, където може да се гледат новини, документални филмчета или просто интересни снимки.

Другата иновация, която Снапчат въвежда, е предоставянето на подробен репортаж от големи събития по света като футболни дербита или концерти на знаменитости, направен от… самите потребители. Малко след края всички, които ползват тази апликация, имат възможността да видят обобщение на някое дерби чрез събраните снапчатове на хора, които са присъствали на живо и са снимали с телефоните си, използвайки апликацията. Така всъщност се получава истински репортаж за настроението преди самото събитие, по време на провеждането му и след неговия край. Нещо, което със сигурност ще имаме възможността да гледаме и по време на Олимпийските игри в Рио.

Освен това, Снапчат има договор за официално партньорство с първенствата по бейзбол и американски футбол – два от най-гледаните спортове отвъд Океана.

Така че, ако все още нямате Снапчат на мобилния си телефон, побързайте. За да не пропуснете нищо от Олимпийските игри в Рио!

от

публикувано на: 04/05/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: