Кацнал на едно дърво

15/03/2016

Преди 4 години Фостър Хънтингтън прави нещо, за което много от нас само мечтаят: напуска работата си като дизайнер за Ралф Лорън в Ню Йорк, заживява в своя Фолксваген Syncro от 1986-а и прекарва следващите три години в каране на сърф, сноуборд и споделяне на своя живот-мечта чрез блога и Инстаграм профила си. През този период написва книгата „Домът е там, където го паркираш“, популяризира хаштага #vanlife и вдъхновява поколение неуморни пътешественици.

Наскоро той заменя своя пораждащ завист номадски живот за още по-ексцентричен постоянен дом. През последната година Хънтингтън и група негови приятели се заемат да построят дървесен дом-мечта на негов парцел в каньона на река Колумбия, Вашингтон. Домът се простира на няколко свързани платформи, а на земята под него се разгръща скейт парк и джакузи с прелестен изглед към планината. За целта Хънтингтън се консултира със специалист лесовъд, който да открие дърво, достатъчно силно, че да издържи тежестта на конструкцията, и достатъчно здраво, че да не се пречупи по време на някоя буря. Нарича къщата „The Cinder Cone“ и дори документира строителния процес в 15-минутно видео.

Ето какво разказва самият Хънтингтън за проекта:

Защо къща на дърво?

Х.: Всъщност истинският въпрос е: „Защо не?!“.

Да, така е, но, все пак, какво те накара да помислиш точно за това?

Х.: Филмите, с които израснах – „Семейство Робинсън“ и „Хук“ – бяха основното ми вдъхновение. Също и „Завръщането на джедаите“.

Кое беше на-голямото предизвикателство в този проект?

Х.: Като че ли най-трудно ми беше с логистиката. Нужни ми бяха много материали, които трябваше да издирваме сами. Следяхме Креглист, обикаляхме гаражните разпродажби, всички приятели бяха инструктирани да следят за това или онова. Опитахме се да работим предимно с материали втора употреба.

Кой беше най-хубавият момент от работата?

Х.: Първата нощ, когато спахме на платформата, в края на юли. Това беше първият момент, в който осъзнах, че ще се получи.

И как е да живееш на дърво?

Х.: Като да живееше на ветроход – люлееш се на вятъра като лодка в морето.

по outsideonline.com

от

публикувано на: 15/03/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: