Роди се звезда

14/01/2016

Simone_Gianneli_2015

Една волейболна звезда се роди. 2015 година съвпадна с метеоритния проблясък от международната слава на младия разпределител на Италия и клубния Тренто. Симоне Джанели е призван да остави своята следа и през следващите години. Той вече поднови тренировки с клубния си тим, с който стана шампион през миналия сезон и ще се наслади на няколко по-спокойни дни, след като Италия вече се класира за Олимпийските игри и няма да се наложи да играе квалификацията в Германия.

„Доста неща се промениха за мен през последните 12 месеца“, разказва Симо за YouTube канала на своя клуб. „Само година по-рано тепърва трябваше да изиграя първия си мач в първенството. Разбира се, нямам намерение да лежа на стари лаври. Работя наистина много усърдно, за да направя бъдещето си още по-добро. Има някои цели, които могат да бъдат постигнати, само ако си ги заслужиш и които можеш да спечелиш, само ако си изпълняваш задачите всеки ден. Винаги гледам напред, но няма как да отрека удовлетворението си от изминалата 2015-а“, продължава талантливият 18-годишен играч.

„Определено най-големите събития във волейбола за 2015-а бяха победата ни във финала за титлата в Италия и класирането на националния отбор за Олимпийските игри в Рио. А аз имах възможност да играя и в двата случая, но не подценявам и това, което направих извън волейболния терен, а именно да изкарам шофьорска книжка и да си взема матурите“, разказва Джанели, който бе определен за MVP (най-полезен състезател) в решителния финален мач за титлата на Италия срещу Модена, въпреки че още не бе навършил 18 години.

Симоне очерта края на натоварената за него година, като посочи къде се е подобрявал и къде има още да работи. „В сравнение с 365 дни по-рано мисля, че съм се подобрил технически като разпределител и като ръководене на играта. Смятам, че мога да ставам още по-добър от тази гледна точка“, пояснява роденият в Болцано волейболист. И именно в този град отборът му печели Шампионската лига през 2011 година.

„Тренто е силен отбор с млади състезатели, които не се страхуват да работят много. Постигнахме добри резултати от началото на сезона, но, честно казано, можехме повече, ако нямахме някои спадове в определени срещи. През втората половина от сезона трябва да подобрим резултатите и нямам предвид само мачовете срещу фаворитите Чивитанова и Модена, а тези, които изглеждат по-лесни, но само на хартия. И точно в тези срещи трябва да бъдем по-конкретни“, предупреждава Джанели, който бе избран и за най-добър разпределител на Европейското първенство, което се проведе в България и Италия, а наградата си получи лично от маестро в занаята като Николай Иванов.

Нещо повече за Новата година?

„Със сигурност ще бъде важна година, пожелавам си да бъде по-успешна. Има много турнири и състезания, първо с Тренто, а след това с националния отбор. При всички положения не мога да гледам много напред. Повтарям си го постоянно, че трябва да съм концентриран само върху усилената работа. В същото време искам да пожелая на всички наши фенове честита нова година. Надявам се да е пълна с радостни моменти“, завършва младата звезда на италианския и световен волейбол.

И без съмнение, за израстването на Джанели пръст има българският треньор на Тренто Радостин Стойчев, който не се поколеба и пусна невръстния играч в решителния финал за титлата в Италия срещу пълния със звезди състав на Модена. И като истински жокер ненавършилият тогава 18 години Джанели бе избран за MVP. Или когато си предопределен от съдбата, но здраво стъпил на земята… успехите са гарантирани!

от

публикувано на: 14/01/2016

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: