Милене: Чудовища за всеки!

27/11/2015

Тя е Милена Влахова. И е Milene. И създава чудовища. И много други неща. Какво обаче пише за себе си в страничката си във фейсбук: „Milene… e малък бранд, специализиран в създаването на кривоухи, опашати, рогати и зъбати, предимно текстилни същества. Всяко от тях е ръчно правено, различно и със собствено мнение за света, но всички имат една цел – да усмихват и създават добро настроение!“. Самата Милена е такава – усмихва и създава добро настроение. А после създава още същества с подръчни (и не само) материали. Защо го прави, подготвила ли е нещо тематично за Коледа и… Окей, направо ще питам нея.

Кога започна да виждаш въпросните чудовища и откъде ти дойде идеята именно по този начин да ги пресъздаваш?

С мен са, откакто се помня. Преди около 5 г. решиха и да се покажат пред публика.

Трудно ли се гради аудитория и, да си говорим честно, набор от купувачи на творчеството ти?

Не бих казала, че е трудно, или по-скоро не бих казала, че се налага да се „гради“ аудитория. Това не е продукт, който трябва да бъде предпочетен пред други, сходни продукти – и няма нужда да убеждаваш потенциалните клиенти в предимствата и качествата му. Това са образчета, създанийца, които кореспондират директно с душата, със съзнанието – някои ги харесват моментално, други изпадат в недоумение. В тоя смисъл бих казала, че просто се иска време, доста време, докато чудовищата си намерят кръга хора, с които да си паснат. Но пък тоя етап го минахме, сега кръгът постоянно расте. Все пак, по принцип мога да кажа, че в тая сфера колкото по-малко разпознаваем е един продукт, колкото по-малко практически приложения би могъл да има, толкова е по-труден за възприемане и толкова по-трудно си намира и купувачите.

А откъде черпиш идеи за тези същества?

Отвсякъде! Ходя си по улиците и хоп – някой ми прилича на заек. Прибирам се, взимам плата и ножицата и заекът се появява. А в моето съзнание зайците са особени, както се вижда.

Нещо планирала ли си специално за Коледа и празничното настроение в края на годината? Разкажи за къщичките със звънчета, ако решиш. Всъщност, разкажи каквото си поискаш.

Разбира се, няма как да не отдам дължимото на Коледа и Нова година. Винаги съм харесвала Коледа. И тая година ще има навалица – от малки чудовищенца, които могат да се окачат по елхата, до големи, които могат да се украсят вместо елха.

Как е най-лесният начин да бъдат разгледани и поръчани твоите произведения? Само в онлайн пространството ли са или могат да се открият по магазинчета и малки галерии?

Най-лесният начин е онлайн – „на един клик разстояние“, без значение къде се намираш. Иначе работя с няколко прекрасни магазинчета и галерийки в София – „Фломикс“, „Лале“, „Виза“, „Chez Moi“. Адресите им могат да бъдат намерени в профилите им във Фейсбук.

Няма да те питам за бъдещите ти творчески планове, но върху какво работиш сега?

Сега, както и досега, съзирам и ушивам текстилните си създанийца. Новото е една идея с картинки и текст, за която все не ми остава време, и едно магазинче в „Etsy“, за да могат чудовищата ми да стигат до хората си и зад граница.

 

Повече за Milene и нейните неповторими творения можеш да научиш тук. Както и да си поръчаш специално същество!

от

публикувано на: 27/11/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: