Слави направи това, което футболните национали не могат

26/09/2015

slavi 2Петък следобед. Септемврийски ден, прогнозите са за обилен дъжд.

Обикновено хиляди софиянци по това време и такива обстоятелства потеглят из страната в търсене на релакс през уикенда.

На 25-ти септември обаче в центъра на София гъмжеше от хора. Още към 17 ч. около Националния стадион „Васил Левски“ се стичаха тълпи – предимно от млади и студенти. Някои спортно облечени, други – официално, трети – спортно-елегантни. Прогнозите за дъжд, силен при това, далеч не ги стряскаха – всички си носеха дъждобрани. Движението по булевардите около стадиона бе ужасно, като задръствания бяха километрични и причината със сигурност не бе петъчния трафик на граждани към провинцията.

Причината бе концертът, който Слави Трифонов и неговия Ку-Ку Бенд организираха на стадион „Васил Левски“. Шоуто закъсня с един час, защото служителите на входовете не смогваха да пуснат всички желаещи да влязат.

За подгряването на концерта Евгени Димитров – Маестрото бе поканил групата „Обратен ефект“, а самото шоу бе открито от Крисия, която миналата година представи България в детската Евровизия.

След това Слави, Ку-Ку Бенд, Деси Добрева накараха публиката да забрави проливния дъжд, който се изливаше като из ведро. Сценографията, осветлението и атрактивните фойерверки бяха на много високо ниво, а хората видимо се забавляваха въпреки непрестанния дъжд. Нищо чудно – по-малко от 24 часа след старта на продажбата, пропуските за събитието бяха разграбени. Просто на концерта бяха всички – както се изрази една приятелка, „целият ми Фейсбук е тук“.

Над 50 000 зрители (някои твърдяха, че са били дори 70 000) под непрестанния дъжд в петък вечер в продължение на 2 часа и половина (колкото бе същинският концерт) и още 3 часа между влизането на стадиона и изчакването. Това са фактите. Всеки сам може да си прави изводите в търсене на отговора на въпроса: „Добър или лош е Слави Трифонов?“.

При такива обстоятелства (проливен дъжд), националният отбор по футбол дали щеше да се радва на същата многобройна подкрепа? С оглед на представянето им през последните години, едва ли… А нека не забравяме, че основната функция на националния стадион е да бъде ползван и пълнен на спортни мероприятия.

от

публикувано на: 26/09/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: