Списанието на БНР Zoom Bulgaria с премиера в Лондон

05/03/2014
Kensington and Chelsea Today

Първият брой на списанието на Българското национално радио – “Zoom Bulgaria“ направи своята световна премиера зад граница, като радиоизданието бе представено на страниците на лондонския вестник “Kensington and Chelsea Today“ .

На три страници на “Kensington and Chelsea Today”, който е с тираж 25.000, читателите в британската столица ще получат интересна информация за програмите на БНР и България. Голяма част от материалите са препечатани от списанието “Zoom Bulgaria“ или се основават на излъченото съдържание в програмите на Радио България – световният глас в интернет на БНР.

В мартенския си брой, лоноднският “Kensington and Chelsea Today“ представя българската традиция посветена на мартеницата, интервю с композиторката Добринка Табакова и материал посветен на 3 март – националния празник на България. Наред с ексклузивното интервю с българския посланик в Обединеното Кралство – Н.Пр. Константин Димитров, са поместени и портрети на българи, постоянно живеещи в Лондон. Между тях са Георги Янев – собственик на култово заведение в световния мегаполис и младата художничка Паола Минеков.

Световната премиера в Лондон на списанието на БНР – “Zoom Bulgaria“ предизвика огромен интерес сред аудиторията в Обединеното Кралство. Редакционният екип се радва на огромния брой електронни писма. Вторият брой на списанието вече е в печат, като има специални материали посветени на оперната легенда Борис Христов, красотата на Родопите и омаята на българското вино.

Издател на “Zoom Bulgaria“ e Радио България – БНР. Списанието е пълноцветно месечно издание на английски език във формат 32 страници. “Zoom Bulgaria“ е насочено към англоговорящите гости и туристи в страната ни, на които ще бъде предложена разнообразна информация и новини. На страниците на уникалното издание на БНР се публикуват излъчените материали в звуковите файлове на световната интернет програма на обществената медия – Радио България.

от

публикувано на: 05/03/2014

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: