5 причини да мразиш тържества, сватби и банкети

05/08/2015

tva e

В сезона на почивките и сватбите повечето хора участваме в мероприятия с развлекателен и увеселителен характер, без това да ни потиска и напряга душевно. Все повече отцепници от масовия вкус обаче твърдят, че не е приятно да се ходи на подобни пиршества, като така неминуемо привличат вниманието върху себе си със супер алтернативната си гледна точка върху нещата от живота.

Ето пет от причините, поради които потенциално можеш да не одобряваш ходенето по тържества и банкети:

Грозен си

Всеки масов купон като сватба, кръщене и Нова година неминуемо и логично се превръща в панаир на суетата. Може би самият ти не си суетен човек, но 90% от останалите простосмъртни сме. Всъщност суетата, сама по себе си, не е от значение, ако не може да бъде подплатена с нещо, което да се вижда или поне усеща и от околните. Ти виждаш и усещаш своята грозота, което крайно те демотивира да участваш в общи събития с хора, които видимо и отдалеч изглеждат и се чувстват в пъти по-добре от теб. Това, разбира се, не бива да те спира да участваш в подобни мероприятия. Много по-важно е човек да носи добра душа.

Напъваш се да не си в мейнстрийма

Нормалният човек преживява необходимостта да е винаги „на въпреки“ на всичко и всички обикновено във възрастта между 13 и 19 години. След това се превръща в изградена личност, която харесва и приема себе си поне донякъде и няма нужда непрекъснато да парадира с оригиналност и различна гледна точка по всички въпроси. Ти обаче си на 35 г. и все още не успяваш да блеснеш с нещо в тоя живот, освен с изнасилено спорене, вечни опозиции и изпъкване на базата на неаргументирано различаване от околните. Ето защо, ако всички обичат да има тържества и веселби, ти мразиш.

Социопат си и се гордееш с това

Не обичаш хората, просто защото не знаеш как се общува с тях и вече си се примирил. Девствен си и го криеш, но все пак всички знаят. То се вижда. Тайно мечтаеш да си лош диктатор, който управлява света и си убеден, че един ден името ти ще се слави и прославя по далечни земи, въпреки че днес никой не ти обръща никакво внимание и отново въпреки че това няма никакво значение, защото животът ти е пълен шит, а какво ще се случи след него просто не те касае.

Не си социопат, но пак нямаш приятели

Всеки път, когато си на масова сбирка някъде, дружбата на всички весели хора наоколо ти напомня по особено болезнен начин, че нямаш приятели. Да, днес си тук, но утре? Кой ще си говори с теб за филми и диетични храни? Кой ще изкоментира жлъчно, но закачливо роклята на дъщерята на шефа? Кой ще пусне лицемерен, но благ комплимент за свежия ти вид, след като си се наливал цяла вечер сам на дивана с негазирана бира? Няма кой. Ето защо предпочиташ да игнорираш тези събития. Зрънцето радост, което моментно ти носят е на цената на тежки психически травми след това.

Лошо ти е

Това може би е най-неоснователната и безобидна причина да мразиш тържества, сватби и банкети. Просто всеки път, когато посетиш такова събитие, незнайно как и защо, приключваш нощта покъртително – я под масата, я в ареста. Не можеш да пиеш, но го правиш, освен това си склонен да експериментираш с всичко, което млад и спретнат мъж с лукав поглед ти предложи в тоалетната след третия час от купона. Пътите, в които си се излагал, са толкова много и пословични, че не си представяш как е възможно последното ти дъно да бъде надминато и въпреки това всеки път успяваш да го надминеш. Давал си пари на хора да трият снимки с теб от фейсбук и това вече се обмисля като бизнес идея, без да знаеш. Будил си се в маршрутка за Заселе след парти на жълтите павета. Много неща не си спомняш и слава Богу. Но, време е за парти.

Всичко ще бъде наред…

от

публикувано на: 05/08/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: