Спортове за разхлаждане

30/07/2015

Basein

Термометрите през последните дни отчитат високи температури, на места достигат и 40 градуса. Жегата е голяма, все пак е лято. За всички онези, които нямат възможност все още да са на море или планина, но които се опитват да се спасят от горещините, примамлив вариант е спорта. Ето някои спортове, които наистина биха ви разхладили. Както се казва хем полезно, хем приятно.

Плувни спортове

Дали в открити води, в басейн, в някоя река или езеро, но плуването определено охлажда в жегите. По-добрите даже могат да се погрижат и за добрата си спортна форма с няколко дължини кроул или бътърфлай, а тези, които не искат да се правят на Майкъл Фелпс, просто може да се плацикат а удоволствие. Разхладителен ефект имат и всички игри с топка във водата, както и скокове от трамплин.

Тичане в парка (под пръскачки)

polivane_treva

Само по себе си тичането по-скоро ще ви загрее и ще ви стане още по-топло, дори да избирате сенчестите пътеки. Ако тичате обаче покрай пръскачките, които поливат зелените площи в парковете, това вече е друга работа. Хем поддържате форма, хем ви е прохладно, хем сте на чист въздух.

Каране на колело

За любителите на велосипеда има една подробност, ако търсят охлаждане. Трябва им наклон, където повече да се спускат и където наистина да усетят приятно раздвижване на въздуха. И в никакъв случай да не избират участъци, където е необходимо изкачване, защото тогава вода и пот ще се излее от тях.

На мотор

Ако се качите на мотоциклет и решите да дадете малко повече газ, ще трябва даже да се облечете добре, за да не ви отвее течението. И при даването на пълна газ да сте нащрек, тъй като по българските пътища не е най-безопасното място за мотоциклетисти.

Високо в небето

С въздухоплавателни средства като парапланер или просто парашут със сигурност ще избягате за малко от жегите. Дори има вероятност да ви стане хладно, но пък гледката от високо си струва.

Най-сигурният начин, по който може да се разхладите, е да намерите някое хубаво място в парка, да си вземете ледена бира и да съзерцавате живота. Особено след сутрешната ви тренировка.

от

публикувано на: 30/07/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: