Съвети как да спрем с прегряването!

24/07/2015

ego-documentary1

Жега. Непоносима жега.

Залепнали сте за бюрото. Искате да оставите климатика на –25 градуса. Но все ще се намери колежка, да се оплача, че ще й настине кръстчето или вратлето. Мислите са забавени, но все пак ги има. Трябва да знаете, че лятото е и време за равносметки. Дам, точно така. Не е някакъв дебилен период, в който просто е настъпило безвремие. Докато чакате почивката, можете да се вгледате в себе си и да вземете някои решения. Умни решения за по-нататък.

Егото

Никога не се оставяйте егото да ви води за носа! Бъдете широкоскроени, научете се да казвате благодаря и извинявай. Навсякъде, и вкъщи, и на работното място, не делете световете. Например в работата съм готин и прям, а вкъщи гледам да се скарам с всеки и да обясня как стои ситуацията и какви са правилата на играта. Или обратното! Никой на работното място не е длъжен да ви търпи странностите на характера.

Разговорите

Не оставяйте недоизказани неща на значими за вас хора. И в положителен, и в отрицателен аспект. Тези мисли със сигурност ще се върнат като бумеранг. Научете се да хвалите хората, да правите комплименти, правете подаръци…Но ако някой близък сгреши, поговорете с него. Бъдете откровени. Нито едно смитане под килима не е добра идея за дългосрочни отношения.

Енергията

Спортувайте, наистина е задължително. Това е един от сигурните механизми за справяне със стреса. И не се оправдавайте с климатичните условия. Научете се да бъдете последователни. Изразходването на енергия буквално може да спаси нервната ви система.

Компанията

Не се събирайте с хора, които като цяло ви натоварват. Ако това е неизбежно, те са ви роднини например, гледайте да измествате темите за разговор. Да не се въртят само около проблеми. Споделете весели ситуации, научете се да се самоиронизирате. Да не се обиждате твърде лесно. Не винаги става дума за вас…

Бъдещите творчески планове

Преценете дали работата ви удовлетворява. Направете списък с нещата, които са постигнати и на тези, които предстоят. Помислете дали има начин да общувате по-адекватно с колегите и шефовете си.

Ваканцията

Как ще я прекарате зависи от вас и хората около вас. Помислете и за съвместните преживявания и оползотворяване на времето. На една вълна ли сте? Говорете предварително. Да не се окаже, че вие сте хиперактивен, а другите искат да лежат по цял ден на плажа. Направете общи планове.

Животът ни завърта и понякога, когато спрем, се оказваме не човекът, който искаме да бъдем. И това е задължително резултат от неща, които не правим и оставяме за по-късно… 

от

публикувано на: 24/07/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: