Нещо хубаво в парка

17/07/2015
photo 1
В ранен следобед баба и внуче играят на една от масите до паркинга пред входа на ст. „Българска армия“. Очаровани са от вида и удобството на масите.

Страстните любители на тенис на маса на открито бяха зарадвани от чисто нови и стабилни съоръжения за игра. Инициативата „София 2018 – Европейска столица на спорта“ и Столичната община осигуриха нови маси в Борисовата градина и в парка Заимов. Съоръженията на стойност 12 000 лв. вече са поставени на мястото на старите и разнебитени уреди, а феновете на малкото бързо топче ги ползват всекидневно.

Масите в парка са притегателни за зарибените по този спорт хора почти по всяко време. От начинаещи до професионалисти, всеки се радва на играта на чист въздух. Само вятър да няма…

photo 4
Мая е била състезател по тенис на маса като млада. Връща се към този спорт преди време и предава наученото на внучето Васко с огромно удоволствие.

Събират всякакви поколения и различен тип хора. Бързата игра разтоварва и те кара да посещаваш често тези места в парка. Създават се приятелства, пък и двойки. Тенис двойки.

photo 1
Масите са далеч по-удобни от металните. Играещите споделят, че топчето отскача добре и играта е по-приятна.

От Facebook страницата Sofia 2018 – Европейска столица на спорта обещават да инсталират още много тенис маси из столичните паркове.

photo 2
В парка „Заимов“ според любители масите в този участък не са поставени много удачно – има малко пространство между тях. Въпреки това съоръженията не остават самотни.

До 2018 година в спортни обекти в София ще бъдат инвестирани още над 5.5 млн. лв. – за 100 км велоалеи, още 2 спортни зали, ледена арена в „Младост“, многофункционален комплекс в парк „Възраждане“ и 24 фитнес площадки на открито.

от

публикувано на: 17/07/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: