Община Хасково: с колелетата и мозъка – дотук!

08/05/2015

koleloБългария за пореден път доказа, че да караш колело тук е не само най-опасното, но и най-нетолерираното от управници и институции действие.

21 век, 2015 година, месец май, България, част от ЕС: вие се намирате в центъра на Хасково и задължително трябва да се отървете от колелото си, защото ви грози глоба. От 20 до 200 лв., независимо от възрастта ви. Тоест, и дете ако реши да покара из града, ще бъде санкционирано за наглото си желание да задръства центъра.

Сигурна съм, че с кола успешно ще можете да се придвижите и ще си платите солената синя зона. Но тръгнете ли с велосипед, ще попаднете на табели, които категорично ви забраняват достъпа до централната част. Важно уточнение – в Хасково няма нито една велоалея. А общината действа радикално – с пълна забрана на колоезденето. Има колоездач – има проблем, няма колела – няма проблеми…

О, еко мисъл, о, транспорт без вредни газове, забравете за нас! Тук ни глобяват, решим ли да спестим на себе си и природата трафика, замърсяването на въздуха и затлъстелите си тела.

Центърът бил се превърнал в колоездачна обиколка и така било опасно. Това е причината за крутите мерки срещу хасковлии, които от време оно се придвижват по този начин до работните си места. Споделят, че така могат да си вземат и багаж, който пеша би ги затруднил. Но стига глезотии, ще карето колело на околовръстното или в гората. Няма да ползвате това адско съоръжение за транспорт в центъра. Анатема!!!

В какъв ли ужас живеят холандците, чиито център е бъкан от велосипедисти и почти са забравили за автомобилите си? Сигурно е адски неприятно да дишаш чист въздух.

Адреналинът ми се качва, защото въпреки всичко смятам да пътувам до Хасково и да наруша наредбата. Кой идва с мен?

от

публикувано на: 08/05/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: