Как ще п(р)очетем Тери Пратчет през април

02/04/2015

British novelist Terry Pratchett dead at 66

Няма месец от смъртта на Тери Пратчет, обаче добрите поличби валят една след друга.

Едната е, че Международният ден на Пратчет (8 април) наближава. А другата е, че можете да го почетете със собствена история, вдъхновена от творчеството му. Ако става за показване не само на близките, кандидат-гаджето и мъга, който живее във вас, направо я пращайте на „Истории от някога“. Единственото условие е сред героите на пратчеанската ви история да го има и Смърт. Срокът е до 10 април.

Хубавите поличби не свършват дотук и

някакви хора вече са се престрашили.

Жури от непредубедени читатели на случаен принцип чете първите 20 пристигнали истории, каза Николай Николов, човекът, който събира „Истории от някога“ и също така пописва. Осем от най-сполучливите разкази ще бъдат публично прочетени на 15 април от 19:30 часа в клуб „Мууд“ в София (това е в подлеза между „Г. С. Раковски“ и бул. „В. Левски“). Николай е готов да направи изключение и да отсее още няколко (в разумни граници), но да си заслужават слушането.

Ако ви тресе треската от вълнение, имате навика да си мънкате под носа и при това фъфлите, доведете приятел, който да прочете творбата ви вместо вас (стига да е от 8-те, нали така, не прекалявайте с измишльотините и пробвайте малко екзистенциална сатира, с която сър беше така добър). Поканете вуйчо, приятелите от детинство и съседката да се погордеят с вас. Времето трябва да се пропилява по възможно най-добрия начин.

Като предпазна мярка от графомани –

има ограничение за дължината.

Разказът трябва да е „до 3 страници в Word, Times New Roman 12, с ширина между редовете 1,5”. А мейлът, на който да пратите, е istoriiot@gmail.com. Не се плаща нито за вход, нито за изход.

Въобще цялата работа е като онази среща, която е истинска история:
– Ще има слънчево затъмнение.
– Абе, да правят каквото искат.

от

публикувано на: 02/04/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: