В предаването Следобеден Бинар с Доли на 14.11.2013

14/11/2013

Барикади да искаш тези дни в България. И както си му е редът, и от двете им страни е горещо, а чувството за притежание на абсолютната истина – всепоглъщащо. Трудно, да не кажем – невъзможно, става да погледнем ситуацията отстрани, безпристрастно. Каквото и да кажем, какъвто и въпрос да зададем, можем да бъдем обявени за враг на народа, на демокрацията, че и на слъчевите лъчи.

„Рефлектор” обаче, верен на себе си, се опитва да събере стотиците отражения на счупеното огледало в едно. Днес парламентът гласува проектобюджетът за 2014 година на първо четене, докато на улицата протестът изживява своя пореден силно емоционален ден. Етническата омраза и ксенофобията бележат своеобразен връх в посткомунистическа ни родина, а желанието за мъст към „виновните” се връща към нивата си от началото на прехода. 

И така, в студиото на Бинар говорим с икономиста Георги Ганев за финансовата рамка за следващата година, търсим и мненията на партийните централи на управляващи и опозиция. 

Отношението към другия, протестите и политическото ни бъдеще обсъждаме с философа проф. Георги Каприев.
Каква е моментната снимка на обществените процеси и какво е отношението на гражданите към плурализма – тези въпроси си задаваме с Борислав Цеков от Института за модерна политика. 

Малко изненадващо си говорим и за ситуацията в художествената ни гимнастика с водещия на „Бинар спорт” Владислав Колев. Не се учудвайте, ако по-често виждате Влади в следобедния блок – и в спорта, както и в политиката, за всяко постижение са нужни равни дози хъс и постоянство.

Накрая слагаме щипка кино, а междувременно сме готови за всякакви изненади, които може да ни поднесе денят.

от

публикувано на: 14/11/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: