Георги Томов: „Избрах предизвикателството да уча в Китай“

12/11/2013
Снимка: личен архив
Георги Томов

Българин стана лекоатлет №1 сред студентите в Пекин. 20-годишният софиянец Георги Томов срази над 1000 конкуренти от 30 китайски университета на V есенно състезание по лека атлетика между висшите училища в Пекин през октомври. Второкурсникът от Университета по международен бизнес и икономика в Пекин постигна най-добри резултати не само сред чуждестранните студенти, но и сред китайските си връстници. Тази добра новина долетя от далечен Китай!

Това не е първият път, в който българският студент е медалист. Още през пролетта на тази година в първия кръг на лекоатлетическото състезание Георги печели златни медали на 100 и 200 м и е включен в отбора на вуза. Гого, както го наричат приятелите му, е капитан и на университетския отбор по футбол и най-добрият по успех в групата си по изучаваните предмети, за което е удостоен със сертификат за най-добър студент. Но златните медали от последното лекоатлетическо състезание превръщат Гого в истинска знаменитост в социалните мрежи, след като на сайта на университета му излиза статия за него.

Георги е учил в 91-а гимназия с преподаване на немски език в София – едно от най-елитните български училища. Решил да завърши интензивно за един срок 12 клас, но не му разрешили, затова се прехвърлил в Първа частна английска гимназия „Уилям Шекспир“. Така успява да завърши по индивидуална програма, дипломата му от средното училище е отлична. Междувременно подава документи да учи в Китай и е на седмото небе от радост, като го одобрили. С Георги Томов за пътя му до Китай, за спортните постижения, за обучението в далечната страна и за перспективите пред младия българин разговаря Силвия Николова.

Георги Томов

от

публикувано на: 12/11/2013

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: