Честит втори март!

02/03/2015

Carnival in Rio de Janeiro

Хора, след сутрешната ми разходка през Заимов и Докторската чувствам моралната отговорност да съобщя на всички, че днес е втори март и навън е рай. Това е един от най-хубавите дни изобщо. От много време насам. Красиво е. И ако не го виждате, бийте си шамар. Или два. Пийте вода, кафета. Ако трябва ракия. Бира задължително. На пейка. Но докато сме спали, пролетта е дошла. Да знаете. Може да не е астрономическа, но е истинска. И мирише. И се чува. Честно.

Това не е изнасилен оптимизъм и позитивна боза. Не са и леки наркотици. Може би е глобално затопляне, ако гледаме тъмната страна на нещата. Но днес определено не е нейното време. Просто денят е такъв.

В такива дни човек навярно иска да експериментира ето така с тялото на половинката си. (Между другото, клипчето е ВЕДНЪЖ). Да прави деца или да засади нещо. Или да се омаже в смола от някакви дървета наоколо. Или да се съблече. Чисто гол. Ок… Поне да си махне зимното яке, което всички вече мразим. Или да седи и да гледа 10 минути към Паметника, където не минава жив човек в продължение на същите 10 минути, и да си казва „да бе, да“.

В такива дни не ти трябва много. Пет лева, някой и кецове. Това е ок. Напълно достатъчно.

В такива дни си на 15 г. Всички сме на толкова. И можем да ритаме хек пред блока. Въпреки, че не можем. И, между другото, днес, 2-ри март, е абсолютно съвършеният ден да се влюбиш. Даже учени са установили, че ако излезеш точно сега, в този момент, и първо вържеш мартеница на лелката в магазина под вас, след това се качиш на колело и въртиш до парка и накрая си купиш сладолед, това неминуемо ще се случи. И цялата вселена ще ръкопляска.

Излизам.

от

публикувано на: 02/03/2015

БНР© 2020 Бинар. Всички права запазени.

Дуенде
  • Фънк Соул
  • БГ Поп
  • Пънк Джаз
  • Детското.БНР
  • Дуенде
  • Фолклор
  • Класика
В момента:
Следва: