С карфиол и грозде
Продукти: 1 ябълка, 1 глава карфиол, 1 чепка грозде, 1 домат, 1 краставица, 5 с.л. грах, кофичка сметана (500 г), магданоз, копър, сол на вкус
Приготвяне: Накъсайте карфиола на розички и го сварете в подсолена вода. Нарежете на кубчета обелените ябълки, краставицата и домата. Смесете всичко и добавете граха и гроздето. Забъркайте със сметаната.
С орехи
Продукти: 200 г ябълки, 150 г орехи, 1 корен целина, 80 г майонеза, сол на вкус
Приготвяне: Нарежете ябълките на кубчета, а корена целина на кръгчета. Попарете леко орехите в кипяща вода и ги накълцайте. Смесете всичко, посолете и разбъркайте с майонезата.
С пуешко филе
Продукти: 200 г ябълки, 300 г пуешко филе, 100 г грах, 100 г майонеза, 100 г портокали, 1 глава лук, 1 яйце, сол на вкус
Приготвяне: Нарежете филето и ябълките на малки кубчета. Яйцето сварете и също нарежете, а лука настържете. Смесете всичко, добавете граха, посолете и забъркайте с майонезата. Украсете с портокали.
С картофи
Продукти: 50 г ябълки, 125 г картофи, 15 г лук, 10 мл олио, 15-20 мл оцет, сол и черен пипер на вкус
Приготвяне: Сварените картофи нарежете на кръгчета, лука – на колелца, а ябълките настържете. Смесете всичко и подправете.
С моркови и бадеми
Продукти: 50 г моркови, 40 г ябълки, 20 г бадеми, магданоз, 5 мл олио, 15 мл лимонов сок, сол на вкус
Приготвяне: Настържете морковите и ябълките. Бадемите накълцайте и леко запържете. Смесете всичко и подправете.